Siirry sisältöön

Työhyvinvointilaskuri

Palaute
Työntekijöille työsuhdepolkupyörät tai vaikka koko porukka työhyvinvointia lisäävään koulutukseen. Tuleeko työhyvinvointiin sijoitetulle rahalle vastinetta?

Oheisella Työhyvinvointilaskurilla voi arvioida työhyvinvointihankkeiden taloudellista kannattavuutta. Laskurin avulla verrataan hankkeiden kustannuksia arvioituihin hyötyihin.


Laskuri vaatii vain muutaman tiedon syöttämistä, joten voit kokeilla sillä helposti erilaisten hankkeiden kannattavuutta.

Hyöty työtuntien ja tehokkuuden kasvusta

Laskurin antama tulos on suuntaa-antava, koska monet lopputulokseen vaikuttavista tekijöistä, kuten sairauspoissaoloihin liittyvät Kela-korvaukset on jouduttu jättämään laskelman ulkopuolelle helppokäyttöisyyden varmistamiseksi.

Hyödyn laskeminen perustuu tehokkaan työtunnin hintaan. Se saadaan, kun henkilöstön kokonaiskustannukset jaetaan maksettujen tehokkaiden työtuntien määrällä. Tehokkaiden työtuntien määrä saadaan kun kaikista maksetuista työtunneista vähennetään loma-, sairauspoissaolo- ja vaihtuvuusaika. Laskennallinen hyöty syntyy tehokkaiden työtuntien ja tuottavuuden lisääntymisestä. Tuottavuuden muutosten arvo lasketaan prosentteina henkilöstökustannuksista.

Päivitetty 02.11.2012