Siirry sisältöön

Ota yhteyttä

Töissä terveenä – ammatinvalinta, allergia, ihottuma ja astma

Palaute
 

Onko sinulla allergia, ihottuma tai astma?

Arviolta joka neljännellä suomalaisella koululaisella on tai on ollut allergista nuhaa, ihottumaa tai astmaa. He ovat huomattavasti herkempiä ihoa ja hengitysteitä ärsyttäville ja allergisoiville tekijöille, mikä voi vaikuttaa heidän opintoihinsa ja tulevaan työelämäänsä. Jos työntekijälle puhkeaa esimerkiksi käsi-ihottuma tai astma, hänen täytyy ehkä jäädä sairauslomalle tai vaihtaa kokonaan ammattia, mikä taas on työläs prosessi.

Kenelle Töissä terveenä on tarkoitettu

Tämän sivuston tarkoituksena on jakaa tietoa työelämän ihottuma- ja astmariskeistä ja kertoa, miten niihin liittyviä ongelmia voidaan ehkäistä. Se on tarkoitettu kaikille, joille ammatinvalinta on ajankohtaista. Sivustosta on hyötyä myös opinto-ohjaajille, ammatinvalinnanohjaajille, kouluterveydenhoitajille ja vanhemmille.

Lue lisää: Tietoa allergioista


Automekaanikko Pizzaleipuri Leipuri Hevostenhoitaja Puutarhuri Lääkäri Painaja Kosmetologi Kynsiteknikko Kokki Koneistaja LVI-asentaja Suuhygienisti Siivooja Baarimestari Kondiittori Maalari Bioanalyytikko Ompelija Eläintenhoitaja Kaivostyöntekijä Meijeristi Maanviljelijä Puuseppä Floristi Sairaanhoitaja Veneenrakentaja
 

Töissä terveenä -sivusto pohjautuu ruotsalaiseen Jobba Frisk -sivustoon (www.jobbafrisk.se), ja se on toteutettu yhteistyössä Kansallisen allergiaohjelman, Allergia- ja astmaliiton, Hengitysliiton ja Iholiiton kanssa.

Päivitetty 28.08.2015