Siirry sisältöön

Asiantuntijamme

Tilaa verkkokaupasta

Muualla verkossa

Työkyvyn tukeminen

Palaute
Kuva: Iisakki HärmäTyöpaikoilla on mahdollisuus havaita monenlaisia ongelmia ja tarttua niihin varhaisessa vaiheessa. Toiminta työkyvyn tukemiseksi kuuluu hyvään johtamiseen: käytännön toimintamallit sovitaan yhteistoiminnassa.

Esimiehillä on mahdollisuus toiminnallaan pienentää todennäköisyyttä sille, että työntekijä siirtyy työelämän ulkopuolelle työkykyongelmien vuoksi. Sairauksista masennus on tällä hetkellä yleisin peruste ennenaikaiselle eläkkeelle. Mielenterveysasioihin liittyy runsaasti ennakkoluuloja, jotka vaikeuttavat työssä jatkamista.

Ota koulutusmateriaali käyttöösi

Oheinen koulutusmateriaali sisältää tietoa mielenterveydestä ja käytännöllisiä toimintaohjeita työkyvyn tukemiseksi työpaikoilla. Materiaali on laadittu esimiehille ja kouluttajille sekä itseopiskelun tueksi että toimintaohjeiksi koulutus- ja keskustelutilaisuuksiin.

Materiaali pohjautuu Tue työkykyä -oppaaseen, joka tarjoaa lisää tietoa, kirjallisuutta ja aihetta käsitteleviä tehtäviä. Materiaalin on koonnut dosentti Kirsi Ahola Työterveyslaitoksesta. Sisältö tuotettiin yhteistyössä esimiehiä kouluttavien tahojen ja useiden alan asiantuntijoiden kanssa. Materiaali on toteutettu osana sosiaali- ja terveysministeriön (STM) koordinoimaa Masto-hanketta.

Päivitetty 19.05.2014