Siirry sisältöön

Innostuksen Spiraali – Innostavat ja menestyvät työyhteisöt

Palaute

Työterveyslaitoksen Innostuksen Spiraali (INSPI)- Innostavat ja menestyvät työyhteisöt -tutkimus- ja kehittämishankkeessa selvitetään suomalaisten työpaikkojen pitkän aikavälin avainvoimavaroja ja vahvuuksia sekä työntekijöiden hyvinvointia.

INSPI-hankkeen ensimmäiseen vaiheeseen (2011–2012) osallistui kaikkiaan 87 eri aloja edustavaa työpaikkaa eri puolelta Suomea, ja sen seurauksena saimme runsaasti tietoa suomalaisen työelämän voimavaroista. Tuloksia voit lukea INSPI-uutisista.

INSPI:n toisessa vaiheessa (2013–2015) olemme jatkaneet työtämme suomalaisten työpaikkojen voimavarojen tutkimiseksi ja kehittämiseksi. Olemme kartoittaneet kukoistavien työpaikkojen toimintatapoja ja kehittäneet työyhteisöjen kukoistusta sekä työn tuunaamista ja palvelevaa johtamista edistäviä käytäntöjä yhdessä INSPI-pilottiorganisaatioiden kanssa. Olemme myös toteuttaneet laajan seurantakyselyn syksyllä 2014, mistä saamme tietoa suomalaisten työpaikkojen pitkän aikavälin voimavaroista ja niiden kehityksestä.

Haluamme jakaa saamamme opit kaikkien kanssa, mutta sen sijaan että vain saarnaisimme, kutsumme sinut kokeilemaan työn tuunaamista omassa työssäsi. Tutustu INSPISTÄ! Työn tuunaajan inspiraatiokirjaan, joka on oppaasi ja työkalusi omalla tuunauspolullasi.

Esimiehen innostava ja inhimillinen toiminta inspiroi työntekijöitä ottamaan vastuuta omasta työstään ja siten mahdollistaa myös tuunaavien työyhteisöjen kehittymisen. Voit ladata itsellesi INSPISTÄ esimiehelle! työkirjan, joka antaa vinkkejä oman esimiestoiminnan kehittämiseen.
 
Meille INSPI on ollut hieno matka, ja olemme kiitollisia kaikille niille upeille ihmisille ja työyhteisöille, joiden kanssa karavaanimme on taivaltanut. Olemme oppineet paljon suomalaisten työpaikkojen, esimiesten ja työntekijöiden voimavaroista ja potentiaaleista, joiden varassa voidaan vahvistaa työn imua ja torjua työssä leipääntymistä myös –ja etenkin– silloin, kun työelämän epävarmuus, muutokset ja muut vaatimukset kuormittavat. Kokosimme näitä ajatuksia ja muistoja matkan varrelta myös muiden iloksi ja innostukseksi. INSPISTÄ! Olkaa hyvä.


INSPI on myös Facebookissa!  

Terveisin,
Jari ja muut inspiläiset

INSPI-tiimin yhteystiedot:

Tutkija Piia Seppälä (puh. 030 474 2467, piia.seppala@ttl.fi)
Tutkija Lotta Harju (puh. 030 474 2205, lotta.harju@ttl.fi)
Tiimipäällikkö Krista Pahkin (puh. 046 850 7717, krista.pahkin@ttl.fi)
Tutkimusprofessori Jari Hakanen (toimivapaalla syksyyn 2016 saakka)
 

Tälle sivustolle päivitämme Innostuksen Spiraalin tuloksia ja kuulumisia. Toivotamme kaikki tervetulleiksi jakamaan kokemuksia ja ottamaan osaa innostavamman työelämän kehittämistalkoisiin!
Tekes