Siirry sisältöön

Nolla tapaturmaa -foorumin ekstranet

Nollis-palvelu

Nolla tapaturmaa -foorumi Twitterissä

Nolla tapaturmaa -foorumi – Kohti nollaa!

PalauteNolla tapaturmaa -foorumi on suomalaisten työpaikkojen muodostama verkosto, jonka tavoitteena on työturvallisuuden jatkuva edistäminen. Foorumi kokoaa yhteen työturvallisuuden parantamiseen ja nolla tapaturmaa -ajattelun toteuttamiseen sitoutuneita työpaikkoja ja yrityksiä.

Yhteistyöllä turvallisuutta

Foorumiin voivat liittyä kaikki työpaikat työturvallisuuden tasosta, työpaikan koosta tai toimialasta riippumatta. Tärkeintä on aito halu turvallisuuden parantamiseen ja pyrkimys kohti nollaa tapaturmaa. Foorumin verkoston avoin ilmapiiri kannustaa keskustelemaan ja vaihtamaan ideoita muiden työpaikkojen kanssa. Verkostoitumisen ansiosta jäsenet saavat käyttöönsä käytännön työkaluja ja tietoa toimintatapojensa uudistamiseksi. 

Liity jäseneksi!

Jäsenyys Nolla tapaturmaa -foorumissa on osoitus siitä, että työpaikan johto ja henkilöstö haluavat sitoutua työturvallisuuden parantamiseen. Liittyessään foorumiin työpaikka sitoutuu kehittämään työturvallisuutta yhteisten pelisääntöjen avulla. Mukaan voi liittyä postittamalla jäsenhakemuksen, joka löytyy Liity jäseneksi -sivulta.


Ajankohtaista

Uudistunut Nollis®-palvelu korvaa foorumin ekstranetin ja julkiset verkkosivutUudistunut Nollis®-palvelu on nyt avattu! Palvelu tarjoaa jatkossa foorumin jäsentyöpaikoille ajankohtaista tietoa ja materiaaleja työturvallisuuden sekä työhyvinvoinnin jatkuvaan kehittämiseen. Foorumin nykyinen ekstranet ja julkiset sivut poistuvat käytöstä tulevan syksyn aikana. Palvelussa on nyt kaikille avoin etusivu ja palveluun rekisteröityneille jäsentyöpaikoille sivut, joille tulee kesän ja alkusyksyn aikana tietoa ja työkaluja työturvallisuuden ja työhyvinvoinin parantamiseen. Tällä hetkellä vain jäsentyöpaikan yhteyshenkilö saa tunnukset Nollis®-palveluun. Palvelussa yhteyshenkilö myös ylläpitää omat yhteystietonsa ja työpaikan perustiedot, ilmoittaa työpaikan turvallisuustiedot ja hakee vuosittain turvallisuuden tasoluokitusta. Jos kaipaat lisätietoja, ota yhteyttä: nollis@ttl.fi.

Pitkäjänteisellä työllä tuloksia – työturvallisuuden tasoluokituksen sai 67 työpaikkaaNolla tapaturmaa -foorumi on myöntänyt työturvallisuuden tasoluokitukset 67 työpaikalle, joilla on panostettu työturvallisuuden jatkuvaan parantamiseen. Työpaikoista yli 20 pääsi viime vuonna myös nollaan tapaturmaan. Foorumi myöntää vuosittain tasoluokituksia jäsentyöpaikoilleen, jotka ovat menestyksekkäästi edistäneet työpaikkansa työturvallisuutta. Tasoluokitus auttaa työpaikkaa oman turvallisuustason kehityksen seurannassa ja kannustaa tavoittelemaan yhä parempaa tasoa.

Lue lisää Työterveyslaitoksen tiedotteesta

Turvallisuus ja työn uudet muodot -seminaari 10.-11.5.2016 HelsingissäTervetuloa Nolla tapaturmaa -foorumin järjestämään kevätseminaariin. Työn tekeminen verkostoissa yhdessä ja erikseen, limittäin ja ketjuissa, etänä tai yhteisissä tiloissa haastaa kehittämään uusia tapoja turvallisuuden hallintaan. Miten työt saadaan sujumaan ja viestikapulat siirtymään yhä paremmin? Miten työturvallisuutta ja työhyvinvointia rakennetaan yhdessä vastaamaan uusien työn muotojen haasteisiin? Tule kuulemaan ja keskustelemaan! Seuraa seminaariuutisia Twitterissä #nollis2016. Lisätietoa ja ilmoittautuminen: www.nollis.fi/seminaari.

Viettäkää työturvallisuuden ja -hyvinvoinnin teemapäivä 28.4.2016!

Kansainvälistä työturvallisuuspäivää vietetään 28. huhtikuuta maailmanlaajuisesti 21. kerran. Nolla tapaturmaa -foorumi julkaisee päivän kunniaksi Tuumataan yhdessä -ideakortteja, joiden avulla voitte suunnitella ja toteuttaa työturvallisuuspäivän tempauksen työpaikallenne. Korttien aiheina ovat työsuojelu, työhyvinvointi ja matkatyö.

Työsuojelu tutuksi (pdf)
Puhutaan työhyvinvoinnista (pdf)
Matkatyön kuormitus hallintaan (pdf)

Ennakoiden kohti turvallista työelämää -tapahtuma Tampereella 28.4.2016

Tampereen Hippostalolla järjestetään kansainvälisenä työturvallisuuspäivänä Ennakoiden kohti turvallista työelämää -tapahtuma. Tapahtumassa jaetaan tietoa erityisesti nuorille työnhakijoille. Hippostalolla järjestetään muun muassa tietoiskuja työturvallisuudesta ja annetaan opastusta työnhakuun. Työsuojelunäyttely on avoinna koko päivän ja näyttelyssä järjestetään viisi puolen tunnin opastettua kierrosta.

UPM:n toimitusjohtajalle Jussi Pesoselle Jorma Saari -palkinto

Nolla tapaturmaa -foorumin ohjausryhmä on myöntänyt UPM:n toimitusjohtajalle Jussi Pesoselle vuoden 2016 Jorma Saari -tunnustuspalkinnon ansioistaan työturvallisuuden edistämisessä. UPM:n turvallisuuskulttuurissa tapahtui iso muutos lyhyessä ajassa. Kolmessa vuodessa tapaturmataajuus laski huimat 70 prosenttia. Jorma Saari -tunnustuspalkinto luovutetaan toukokuussa Nolla tapaturmaa -foorumin seminaarissa, jossa Jussi Pesonen pitää myös esityksen ”UPM Työturvallisuuden ryhtiliike: selkeät tavoitteet ja aktiivista johtamista”.

Lue lisää Työterveyslaitoksen tiedotteesta
Lisätietoa seminaarista ja ilmoittautuminen

Nolla tapaturmaa -foorumin teemakoulutukset 2016

Nolla tapaturmaa -foorumin jäsentyöpaikoille on vuonna 2016 tarjolla monipuolista teemakoulutusta mm. psykososiaalisten kuormitustekijöiden hallinnasta, esimiehen tehokkaista työkaluista työturvallisuuteen sekä turvallisuusviestinnästä. Foorumin jäsentyöpaikoilta tulevat osallistujat saavat 10 % alennuksen koulutuksista. Tarkemmat tiedot koulutuksista löydät foorumin tapahtumakalenterista sekä Työterveyslaitoksen koulutuskalenterista.