keskiviikkona 24. lokakuuta 2018

Ei muutto vaan muutos

Jaetut monitoimitilat yleistyvät. Tampereen Tampellassa on saatu hyviä kokemuksia organisaatioiden yhteenmuutosta mutta todellinen muutos yhteisölliseen työn tekemisen tapaan vaatii konkreettisia tekoja.

Kuusi organisaatiota aloitti kaksi vuotta sitten Tampellan uuden tarinan. Tampereella Tammerkosken rannalla, vanhan pellavakutomon tiloissa 140 asiantuntijaa pääsi työskentelemään ja tapaamaan toisiaan. Pirkanmaan Liitto, Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä, Suomen Itämeri-Instituutti, Business Tampere ja Visit Tampere sekä Pirkanmaan Jätehuolto Oy muuttivat Tampellaan ja perustivat yhteisen monitilatoimiston.

Mutkattoman tyylikäs Tampella kunnioittaa vahvasti perinteitä ja kokouskeskuksen kyltissä lukee Pellava. Pellavan lähellä johtajat kohtaavat toisiaan ja voivat hoitaa nopeita asioita kätevästi muiden töiden lomassa.

Pellava on viihtyisä ja toimiva kohtaamispaikka, joka helpottaa kaikkien arkea. Ideoiden liekki roihuaa toisinaan niin voimakkaasti, että on välillä vaikea saada varattua kokoushuonetta nimeltä Pauhu.

Johtajien huoneita ei rakennettu rakennuksen kauneimpaan siipeen, vaan siitä tehtiin koko Tampellan yhteinen sydäntila. Sydäntilassa voi vaikka roikkua puolapuilla tai vetäytyä katselemaan kosken kuohuja.

Yhteinen kahvipöytä ja hyvät puitteet eivät kuitenkaan itsessään edistä osaamista, jota Tampellassa on valtavasti.

Yhteistyö kehittyy kokeilemalla

Olen saanut seurata Tampellan upeaa tarinaa, sillä toimin projektipäällikkönä Muutosten lähteillä – Siltoja uuteen työhön (SILTA) -hankkeessa, jossa on tutkittu ihmisten verkostoitumisen mekanismeja ja yhteistyön kehittymistä uudessa työtilassa.

Hankkeessa toteutettiin kehittämiskokeiluja johtajille ja asiantuntijoille. Niissä Tampellan organisaatioiden työntekijät kehittelivät itselleen sopivia osaamisen jakamisen ja verkostoitumisen tapoja.

Olen hankkeen aikana saanut todistaa, miten Tampella on alkanut kukoistaa, ja monia yhteisiä nimittäjiä yhteistyölle on löydetty.

Kehittämispajojen tuloksena on esimerkiksi perustettu tutustumista, yhteisöllisyyttä ja Tampella-henkeä tukeva hyvinvointiryhmä. Organisaatiot ovat myös alkaneet järjestää toisilleen suunnattuja symposiumeja, joihin kutsutaan kaikkia kiinnostavia puhujia.

Muutos vie aikaa

Vaikka Tampella on ollut työn kaikki muodot mahdollistava ympäristö, ei tiedonvaihto ole vielä lisääntynyt odotetulla tavalla. Osallistujat kertoivat arviointitapahtumassa, että tärkeintä on ollut uusien aihioiden liikkeelle lähteminen.

Tampellalaisuus on vielä kehittymässä, vaikka yhteistä matkaa on ollut jo kahden vuoden ajan.

Organisaatiot tulevat luontevasti työn sisältöjen kautta lähelle toisiaan. Esimerkiksi kiertotalouden teema yhdistää kaikkia organisaatiota, vaikka tulokulmat voivat vaihdella.

Osaamisen esiin nostaminen vaatii kuitenkin konkreettisia tekoja. Tampellassa kokeillaan pitchauksia eli hissipuheita, joissa asiantuntijat kertovat ytimekkäästi toisilleen omasta osaamisesta. Maakuntajohtaja saa avata pelin ja pitää Pirkanmaan Liiton hissipuheen SILTA-hankkeen päätösseminaarissa, missäpä muualla kuin Sydäntilassa.

Kohti yhteisöllisempää työntekoa

Tampella mallintaa uudenlaisten työtilayhteisöjen maailmaa, johon työkulttuurissa mennään kovaa vauhtia. Yhä useampi työpaikka, yritys, oppilaitos tai valtion toimija etsiytyy jaettuihin monitilatoimistoihin.

Tampellan tarinaa vasta kirjoitetaan. Näille kuudelle organisaatiolle tämä on ollut enemmän kuin pelkkä muutto. Se on ollut muutos kohti yhteisöllisempää työn tekemisen tapaa.

Ja muutos jatkuu, se toivottavasti virtaa sulavasti niin kuin Tammerkoski, joka näkyy ikkunasta kirjoittaessani tätä blogitekstiä Tampellan Sydäntilassa.

Blogin molemmat kuvat ovat Tampellasta, ne on ottanut Heli Kaarre.
Muutosten lähteillä – Siltoja uuteen työhön -hanketta rahoittaa Työsuojelurahasto.

24.10.2018