torstaina 28. huhtikuuta 2011

Unelmatyövappuu sulle, mulle ja naapurin Jonelle!

Tiedäks sää, se on nyt niinku työn juhlaa, naapurin Jone sanoi aamulla töihin mennessään. Mää ihan aattelin, ett nyt me juhlitaan kunnoll koko työporukal, kun on se unelmatyöpaikka ja vappu ja kaikk.

Otetaa heti aamust tosi ilone ja hauska ilme, niinku kaikkei parhaas vappunaamaris ja morjenstetaan heti koko porukka oikeen olan takaa 😉 Jos ei joku älyy vastata niin karjastaan sit kohdall vähän kovempaa tai töräytetää vapputorvee!

Ja päiväl, sitte jos ei työilme meinaa pysyy kiirees suupielet ylöspäin, pistetää oikeesti ne naamarit päähän, ni johan rupee kavereit, pomoo ja asiakkait naurattamaa ja työkin taas tuntumaa hauskemmalt.

Oikeestaan pitäs alottaa yhteisell naurull joka päivä jo heti aamust, hyväl mielel hommat sujuu paremmi ja työkaveritkii tulee huomioituu. Ja ihan kumma juttuhan se kyll on, ett ku huomaa ne muut ittensä lisäks, ni kaikill on helpompaa ja itekkii jaksaa paremmi.

Joku kyll voi sanoo, ett mitä sää siinä virnuilet, mutt kyll sekii varmaan kohta oppii ilost ja ystävällist hymyy sietämään ja kavereit jeesaamaan. Viel kun laitetaan kimpass työpaikka hyvään ja turvallisee kuntoo ja porukall pohditaan, mite me saatais nuo hommat paremmin ja hauskemmin tehtyy, ni johan rupee vappusarvet päässä vipattaan ja tekee melkei mieli toivoo, ett tää vappuaika vaan jatkuis ja jatkuis.

Kuva: sxc.hu / Jayanta Behera

Mut voishan se jatkuuki, jos kaikk muistaa muullonki huolehtii toisistaan, pomot työntekijöist, työntekijät pomoist ja kaikk kimpassa yhteisest tekemisest, osaamisest, työpaikan kunnost ja asiakkaist. Kohta taitaa oikeesti ruveta tuntuu silt, ett ehkä tää onkii se unelmatyöpaikka ja työn juhla ei heti menekkää ohi…

Ilost vappuu, vappusarvet vipattamaa ja aitoo hymyy kavereill, ni naamarii ei ehkä tänä vappuna tarvitakkaa, Jone heitti vielä mennessään bussipysäkille. Katselin hänen menoaan, ja ajattelin, että onneksi minullakin on tuollaisia työkavereita… Iloista vapunaikaa ja onnistunutta unelmatyön metsästystä sinulle ja Jonelle!

Marja Viluksela
Kirjoittaja on Työterveyslaitoksen Työelämän tila ja tulevaisuus -teeman teemajohtaja, joka uskoo naapurin Jonen tavoin unelmatyöpaikkojen olevan mahdollisia, jos vain haluamme yhdessä aidosti rakentaa niitä ja uskallamme kehittyä.

28.4.2011