keskiviikkona 01. elokuuta 2018

Vahvista verkostoja

Verkostojen luominen on innostavaa ja palkitsevaa, mutta uusien verkkojen kutomisen lisäksi on hyvä pitää huolta vanhoistakin silmukoista, jotta verkostot pysyvät ja kantavat.

Keulaköysi irti – poijuhaka irti – veneen keula kohti saaristomerta. Täydellinen irtiotto työstä – vihdoinkin aikaa omille verkostoille. Näin alkoi lomani jokunen viikko sitten.

Tämän päivän maailma on yhtä verkostoitumista. On henkilökohtaisen elämän verkostoja, ystäväverkostoja, työhön liittyviä verkostoja, sähköisiä verkostoja, virtuaaliverkostoja – mikä verkostojen sekamelska. Tarvitaanko niitä kaikkia oikeasti?

Etenkin pienyrittäjille ja yrityksille verkostot ovat lähes elinehto. Perinteisesti niitä hyödynnetään tavaranhankintoihin, alihankintaan, asiakasyhteyksien lisäämiseen – siis bisnekseen.

Hierarkkisista verkostoista yritykset ovat tänä päivänä siirtymässä tasavertaisiin verkostoihin, joissa yhdessä verkostoyhteistyöllä sekä kehitetään toimintaa että tehdään bisnestä. Verkostoja siis tarvitaan moniin tarkoituksiin.

Innostunutta kutomistyötä

Oma työni Työterveyslaitoksella on ollut viimeiset lähes kahdeksan vuotta työhyvinvoinnin kehittämistä, verkostoitumista ja verkostojen luomista. Olen kutsunutkin itseäni verkoston kutojaksi, ja pääasiallinen kutomiskohteeni on ollut Työpaikkojen työhyvinvointiverkosto eli Tyhyverkosto.

Onneksi tätä kutomistyötä ei ole tarvinnut tehdä yksin, vaan kanssakutojia on löytynyt myös työyhteisöstäni ja ennen kaikkea eri alueilta, 18 maakunnasta Suomessa. Yhdessä olemme kasvattaneet vähitellen Suomeen eri alojen, erilaisista taustoista tulevista henkilöistä muodostuvan, alueellisesti toimivan, valtakunnallisen Tyhyverkoston.

Nyt Tyhyverkostoon kuuluu upeasti jo lähes 2 500 jäsentä ympäri Suomen.

Verkoston kutojan työ on ollut erittäin mielenkiintoista ja antoisaa. Olen saanut olla mukana luomassa uusia erivärisiä silmukoita, nähdä niiden poikivan yhä enemmän silmukoita, eli uusia yhteyksiä verkoston laajentamiseksi ja yhteisen tavoitteen – työhyvinvoinnin – kehittämiseksi.  Tuo kaikki on ollut erittäin innostavaa ja mukaansa tempaavaa!

Vahva pohja on syntynyt

Hyvän ja toimivan verkostotyön edellytyksiä ovat luottamus, avoimuus, sitoutuminen, yhteiset tavoitteet ja joustavuus.

Avoimuus on auttanut minua ymmärtämään erilaisia näkökulmia ja avartamaan omiani Tyhyverkostossa. Verkostossa onkin eri värisiä silmukoita sulasti sovussa. Lankakin on joustavaa antaen mahdollisuuden uusin luoviin ratkaisuihin.

Kaiken taustalla on tietenkin vahva luottamus ja luja usko verkostoon, verkostoyhteistyöhön ja yhteisen tavoitteeseen.

Vuosien työ on luonut Tyhyverkostolle vankan perustan ja pohjan. Tästä on hyvä jatkaa, vaikka verkoston kehittämistä tukeva TyhyverkostoX-hanke nyt syksyllä päättyy.

Vahvista myös vanhoja silmukoita

Merellä minulla on ollut aikaa miettiä omia verkostojani Tyhyverkoston ulkopuolella. Merikarttaa seuratessani olen katsellut myös ympärilleni ja pohtinut, millaisella verkostokartalla itse olen.

Olenko osannut nauttia sivumyötäisestä ihanasta kesätuulesta ja verkostojeni kautta tulleista onnistumisista? Toisaalta, kantavatko verkostoni minua sinä hetkenä, kun tuuli yltyy, myrsky nousee ja on vaikeaa? Olenko kutonut vain vauhtisokeasti uusia silmukoita ja unohtanut vanhojen vahvistamisen?

Siinäpä mietittävää.

On nimittäin tärkeää paitsi hakea uusia silmukoita myös pitää huolta, että vanhat pysyvät kiinni eikä lanka haurastu.

Merimatkani aikana minulla oli jälleen aikaa omille verkostoilleni. Ymmärsin kuinka tärkeitä ne ovatkaan. Mikä ihana tunne huomata, että yhteiset tavoitteet ja luottamus ovat säilyneet. Vanhat verkostot kantavat.

Palaan töihin huomattavasti vahvempana kuin sieltä läksin. Lupaan muistaa sekä vahvistaa että ylläpitää verkostojani myös työn arjessa.

Lupaathan sinäkin?

PS. Olen mukana Tyhyverkoston valtakunnallisessa verkostopäivässä Työpaikkojen parhaaX tiistaina 21.8. Tapahtuma järjestetään ympäri Suomen ja se on kaikille avoin. Lue lisää!

1.8.2018