maanantaina 31. elokuuta 2015

Yrittäjä: Näin lisäät työkyvyn lukutaitoasi Twitterissä

Yrittäjille some on luonteva markkinoinnin kanava ja muiden markkinaponnistusten jatke. Kävimmekin työkavereiden kanssa keskustelua siitä, voisiko yrittäjä edistää työkykyään Twitterin avulla ja jos, niin miten. Lisääntyisikö esimerkiksi naisyrittäjän työkyvyn lukutaito, jos hän osaisi käyttää Twitteriä jollain erityisellä tavalla?

Tässä viisi vähemmän tieteellistä mutta sitäkin hauskempaa vinkkiämme:

  1. Jos et ole vielä Twitterissä, mene alkutöiksesi sivulle www.twitter.com ja tule mukaan. Kutsu tuttaviasi seuraamaan Twitter-tiliäsi ja ala seurata nimimerkkejä @tyoterveys ja @anne_salmi. Saat työhyvinvointiaiheisia päivityksiämme omaan uutisvirtaasi.
  2. Ala seurata työkyky-, työterveys- ja työhyvinvointi-tägejä. (Tägi tai hashtag on sama asia kuin risuaita.) Laita oikean yläkulman hakukenttään #työkyky, ja Twitter hakee sinulle työkykyaiheiset twiitit. Helppoa kuin heinänteko!
  3. Twiittaa omista työkyky- ja työhyvinvointimietteistäsi. Jaa myös muiden tuottamia juttuja. Jaa sellaiset kirjoitukset, jotka ovat mielestäsi mielenkiintoisia ja jakamisen arvoisia. Se, mitä jaat sosiaalisessa mediassa, muokkaa profiiliasi ja yrittäjän kohdalla yrityksen brändiäkin.
  4. Luo lisäarvoa itsellesi. Kun twiittaat, tiivistä ja kommentoi jakamaasi sisältöä lyhyesti omasta näkökulmastasi. Näin et klikkaile mekaanisesti, vaan joudut lyhyesti pohtimaan postauksen sisältöä. Mieti, mitä jaettu tieto tarkoittaa omalla kohdallasi.
  5. Entä se työkyvyn lukutaito? Lukutaidon kehittämisen voi tiivistää kolmeen kysymykseen:

 

Mitkä asiat elämässä vaikuttavat työkykyyni? Mitkä niistä ovat juuri minun kannaltani tärkeimpiä? Miten voin vaikuttaa niihin omassa arjessani?
Ota haaste vastaan ja etsi näihin asioihin vastauksia #työkyky- ja #työterveys-tägeillä. Lukutaitosi kehittyy varmasti.
Anne Salmi
Kirjoittaja on Työterveyslaitoksen erityisasiantuntija, joka on mukana Euroopan sosiaalirahaston rahoittamassa Naiset työssä -hankkeessa.

31.8.2015