14.10.2019

Työterveyslaitoksen verkkopalvelussa sijaitseva Ergonomian tietopankki tarjoaa ergonomiaratkaisuja muun muassa fysioterapeuteille, laboratoriotyöntekijöille ja sairaalahuollossa työskenteleville.

– Ajankohtainen ja luotettava tieto auttaa esimerkiksi silloin, kun työpaikalle hankitaan uusia työvälinteitä tai kun työpisteitä ja työtapoja halutaan parantaa, sanoo vanhempi asiantuntija Irmeli Pehkonen Työterveyslaitoksesta.

Nyt tietopankissa on julkaistu yli 40 ergonomiaratkaisua keittiötyön keventämiseen. Ne liittyvät muun muassa astioiden pesuun sekä ruoan valmistukseen, lähettämiseen, säilytykseen ja varastointiin.

Keittiötyötä tehdään esimerkiksi ravintoloissa, työpaikoilla, oppilaitoksissa, sairaaloissa, kouluissa, päiväkodeissa ja vanhusten hoitolaitoksissa. Tuki- ja liikuntaelimistöä kuormittavat varsinkin raskaiden taakkojen käsittely, toistuvat liikkeet sekä työskentely kädet koholla ja selkä kumarassa.

Tutustu keittiötyön ergonomiaratkaisuihin
Tutustu Ergonomian tietopankkiin