Aivotyö toimivaksi hoitotyössä

Tavoitteenamme on lisätä hoitajien ja lääkäreiden työn sujuvuutta jakamalla tietoa kognitiivisesta ergonomiasta ja keinoista, joilla työn sujuvuutta voidaan parantaa lääkäreiden ja hoitajien työssä. Toteutimme Satakunnan sairaanhoitopiirissä Kognitiivisen ergonomian parantaminen hoitotyössä -kehittämishankkeen, jonka pohjalta materiaalit on tuotettu.

Aivotyö toimivaksi hoitotyössä -kampanjan päätöswebinaarin tallenne

Työterveyslaitoksen Aivotyö toimivaksi hoitotyössä -kampanja päättyi 29.1.2019 pidettyyn kaikille avoimeen, maksuttomaan päätöswebinaariin. Webinaari oli Aivotyö toimivaksi hoitotyössä -viestintäkampanjan viimeinen luento ja siinä kiteytettiin kampanjan löydökset. Webinaarin kesto on noin 1 h. Tallenne on katsottavissa ja hyödynnettävissä: Aivotyö toimivaksi hoitotyössä -kampanjan päätöswebinaarin tallenne >>

Maksuttomat materiaalit

Tutustu alla oleviin videoihin ja lataa käyttöösi

Lääkärien ja hoitajien työ on haastavaa tietotyötä – mutta miksi?

Mikä aivoja kuormittaa lääkäreiden ja hoitajien työssä?

Työn keskeyttäminen – miten teet sen viisaasti?

Miten hallita tietotulvaa työn arjessa?

Aivokuorman hallinta on koko työyhteisön asia

Materiaalit löytyvät myös henkilöstön työhyvinvointiin keskittyvällä Sotelainen-sivustolta. Viestimme kampanjasta  somessa tunnisteilla #sotelainen ja #aivotyö. Pysy kuulolla!

Tilaa hyvien ratkaisuiden webinaari työpaikallesi

Syksyn käynnissä ollut Aivotyö toimivaksi hoitotyössä -kampanjakiertue on nyt päättynyt, mutta kiertueen luentowebinaari on edelleen kaikkien maksutta saatavissa. Webinaarissa kuulet mitä on kognitiivinen ergonomia ja mikä kuormittaa aivoja. Saat myös tietoa miten hoitotyötä voi sujuvoittaa ja aivokuormaa vähentää. Webinaarin kesto on noin 30 minuuttia. Voit tilata maksuttoman luentowebinaarin työpaikallesi alla olevalla lomakkeella. 

Lisätietoa

 

Lisätietoja Työterveyslaitoksen Aivotyö-palveluista: verkosta www.ttl.fi/koulutukset-ja-palvelut/aivotyopalvelut/ ja sähköpostilla  aivotyo@ttl.fi tai  kirsi.luokkala@ttl.fi.