24.1.2018

– Elämme työn murroksen aikaa, jossa digitalisaation ja tekoälyn mahdollisuudet ovat avaamassa reittejä uudenlaisiin palveluihin ja työhön, kirjoittaa Työterveyslaitoksen vanhempi tutkija Eveliina Saari blogissaan.

Kun digitalisaation on jo nähty automatisoivan rutiinimaista palvelutyötä, kuten pankki- tai vakuutusvirkailijan työtä, pystyy tekoäly tulevaisuudessa automatisoimaan myös suuren osan asiantuntijatyötä.

– Juuri nyt on aika vaikuttaa siihen, millaiseksi palveluja kehitetään, muistuttaa Saari. – Tähän tarvitaan kipeästi uusia käytäntöjä ja työkaluja.

Kumous -hanke on julkaissut Kokeilut käytäntöön -työkirjan, joka on saatavissa sekä verkkoversiona että painettuna. Työkirja tukee kokeilujen ihmislähtöistä arviointia niiden alusta jälkiarviointiin saakka.

Tutustu maksuttomaan Kokeilut käytäntöön -työkirjaan

Lue blogiteksti Arviointi kuuluu kaikille: Miksi juuri nyt pitäisi arvioida kokeiluja ja kehittää arviointiosaamista?

Eveliina Saari toimii KUMOUS-hankkeen vastuullisena johtajana. Palvelutalouden vallankumous – Ihminen digitalisaation keskiössä, KUMOUS-hanke edistää uudenlaisten arkea helpottavien digitaalisten palvelujen ja palveluyhdistelmien kehittelyä.