-
Toteutustapa
Etäkoulutus

Aivotyö toimivaksi – Työn kognitiivisen kuormittavuuden arviointimenetelmä psykologeille

Aivotyö toimivaksi on Työterveyslaitoksessa psykologeille kehitetty menetelmä, jonka avulla tarkastellaan työn kognitiivisia vaatimuksia, kuormitustekijöitä sekä koettua kognitiivista kuormittumista. Koulutuksessa perehdytään kognitiiviseen ergonomiaan, Aivotyöindeksi –kyselyyn, kognitiivisen ergonomian havainnointiin ja haastatteluun työpaikkaselvityksissä, Aivotyöpajaan ja jatkotoimenpiteiden toteuttamiseen. Koulutuksen käyneet psykologit saavat sertifikaatin käyttää Aivotyö toimivaksi –menetelmää ja voivat toteuttaa mallia käyttölisenssin mukaisesti.

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Ryhmät ja räätälöidyt ratkaisut
Aihe
Terveys ja työkyky
Työterveyshuolto
Ajankohta
12.09. – 04.12.2023
Kesto
11 tuntia
Paikkakunta
Etä-/verkko-opiskelu
Ilmoittautumisaika
17.09.2021 – 08.09.2023
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
1300
EUR
+ alv
24%

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksessa opitaan käyttämään Aivotyö toimivaksi –toimintamallia. Se on psykososiaalisen kuormituksen arviointimenetelmä, joka keskittyy työn kognitiivisiin vaatimuksiin ja kognitiivisiin kuormitustekijöihin. Tavoitteena on löytää ratkaisuja, joiden avulla työstä saadaan sujuvaa, turvallista, terveellistä ja tuottavaa. Kyseessä on kognitiivisen ergonomian menetelmä, johon kuuluu Aivotyöindeksi-kysely sekä kognitiivisen ergonomian haastattelu- ja havainnointimenetelmä. Niillä saatujen tietojen avulla määritellään yhteistyössä asiakasorganisaation kanssa kehittämisen kohteet ja toimenpiteet, joiden avulla työn kognitiivista ergonomiaa voidaan parantaa.

Koulutuksen aikana perehdytään kognitiiviseen ergonomiaan, Aivotyöindeksi –kyselyyn, kognitiivisen ergonomian havainnointiin ja haastatteluun työpaikkaselvityksissä, Aivotyöpajaan ja jatkotoimenpiteiden toteuttamiseen. Koulutuksen käyneet psykologit saavat sertifikaatin käyttää Aivotyö toimivaksi –menetelmää ja voivat toteuttaa mallia käyttölisenssin mukaisesti.

Sisältö

Aivotyö toimivaksi -koulutus käsittää ennakkotehtävän, verkossa olevat neljä moduulia, kotitehtäviä, asiakasorganisaatiossa toteutettavan harjoitustyön ja siihen liittyvän palautteen sekä toimintamalliin liittyvän materiaalin.

Koulutuksen moduulit:
1a. Moduuli: 12.9.2023 klo 13.00 – 15.30, Kognitiivinen ergonomia työssä
1b. Moduuli: 19.9.2023 klo 13.00 – 15.30, Aivotyö toimivaksi – menetelmä
2a. Moduuli: 8.11.2023 klo 13.00 – 15.30, Sujuvuutta työhön kognitiivisella ergonomialla
2b. Moduuli: 27.11.2023 klo 12.00 – 15.30, Aivotyö toimivaksi – prosessin hyödyntäminen

Koulutuksessa osallistujien tulee toteuttaa harjoitustyönä Aivotyö toimivaksi – toimintamalli omassa organisaatiossa tai asiakasorganisaatiossa, jolloin olisi hyvä neuvotella asiakasorganisaatio mukaan jo ennen koulutuksen alkamista.

Koulutuksen läpäiseminen edellyttää osallistumista jokaiseen moduuliin sekä valmentavien kurssitehtävien ja harjoitustyöhön liittyvän loppuraportin palauttamista sovittuun päivään mennessä.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu työterveyspsykologeille ja psykologeille.

Kysy meiltä lisää

Virpi Kalakoski

Virpi Kalakoski

tutkimuspäällikkö
Sähköpostiosoite
virpi.kalakoski [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2242
Liisi Räikkönen

Liisi Räikkönen

Käytännön järjestelyt ja laskutus

Sähköpostiosoite
liisi.raikkonen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2438