Kuvituskuva
Toteutustapa
Etäkoulutus

Työsuojeluvaltuutetun perustieto, etäkoulutus

Tunnetko tehtäväsi työsuojeluvaltuutettuna tai työsuojelutoimikunnan jäsenenä? Entä miten toimit työsuojelun yhteistoiminnassa? Miten voit auttaa työpaikan vaarojen tunnistamisessa ja riskinarvioinnissa? Työsuojeluvaltuutetun peruskoulutus antaa valmiudet toimia työntekijöitä edustavana työsuojelun asiantuntijana työpaikalla ja arvioida erilaisia työympäristön vaaratekijöitä sekä kehittää työsuojelukäytäntöjä ja yhteistoimintaa linjaorganisaation ja työterveyshuollon kanssa.

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Ryhmät ja räätälöidyt ratkaisut
Aihe
Työsuojelu
Työturvallisuus
Työympäristö
Ajankohta
07.–09.12.2022
Kesto
3 päivää
Paikkakunta
Etä-/verkko-opiskelu
Ilmoittautumisaika
06.10.2021 – 16.11.2022
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
990
EUR
+ alv
24%

Tavoite ja hyödyt

Koulutus tarjoaa työsuojeluvaltuutetuille perustiedot ja -taidot tehtävässä toimimiseen. Tavoitteena on oppia tunnistamaan fyysisen ja sosiaalisen työympäristön vaara- ja voimavaratekijöitä sekä kehittämään työsuojelukäytäntöjä ja yhteistoimintaa työnantajan ja työterveyshuollon kanssa turvallisen työnteon varmistamiseksi.

Saat koulutuksesta myös soveltuvat lähtötiedot työsuojelun jatkokoulutuksiin, mikäli haluat syventää osaamistasi tai täydentää opintoja Työturvallisuuskortin kurssinjohtajakoulutusta varten.

Sisältö

Työsuojeluvaltuutetun peruskoulutuksessa käsitellään työsuojelun yhteistoimintaa työpaikalla sekä työsuojeluun liittyviä tehtäviä ja vastuita. Työn erilaisia haitta-, vaara- ja kuormitustekijöitä ja niiden arviointia tarkastellaan toimivien työsuojelukäytäntöjen näkökulmasta. Koulutuksessa kuullaan myös työsuojeluviranomaistoiminnasta ja työterveysyhteistyöstä sekä työpaikkaesimerkki.

Opetusmenetelminä ovat luennot ja ryhmäkeskustelut. Koulutuksen toteuttavat Työterveyslaitoksen eri aihealueiden asiantuntijat.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu työsuojeluvaltuutetun, varavaltuutetun, työsuojeluasiamiehen tai työsuojelutoimikunnan jäsenen tehtävään valituille. Koulutus toteutetaan samanaikaisesti Työsuojelupäällikön perustieto -koulutuksen kanssa.

Palvelutunnus

Lataa materiaaleja tai muokkaa tietojasi.

Koulutuksen ohjelma ja aikataulu

Kysy meiltä lisää

Mika Liuhamo

Mika Liuhamo

tuotepäällikkö
Sähköpostiosoite
mika.liuhamo [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 8620
Maarit Kamppuri

Maarit Kamppuri

Laskutus ja käytännön järjestelyt

Sähköpostiosoite
maarit.kamppuri [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2671

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Hyvin suunniteltu ja toteutettu kokonaisuus. Aikataulutus ja muut käytännön järjestelyt toimivat hyvin. Luennoitsijat olivat asiantuntevia ja miellyttäviä ja ryhmäkeskusteluille oli varattu juuri sopivasti aikaa. Oli mielenkiintoista ja virkistävää kuulla työsuojelusta hyvin erilaisilla aloilla ja työpaikoilla.
Lainaus
Hyvä ja kattava sisältö. Mielenkiintoiset asiantuntijat sekä luennoitsijat.