Kuvituskuva
Toteutustapa
Etäkoulutus

Työsuojeluvaltuutetun perustieto, etäkoulutus

Tunnetko tehtäväsi työsuojeluvaltuutettuna tai työsuojelutoimikunnan jäsenenä? Entä miten toimit työsuojelun yhteistoiminnassa? Miten voit auttaa työpaikan vaarojen tunnistamisessa ja riskinarvioinnissa? Työsuojeluvaltuutetun peruskoulutus antaa valmiudet toimia työntekijöitä edustavana työsuojelun asiantuntijana työpaikalla ja arvioida erilaisia työympäristön vaaratekijöitä sekä kehittää työsuojelukäytäntöjä ja yhteistoimintaa linjaorganisaation ja työterveyshuollon kanssa.

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Ryhmät ja räätälöidyt ratkaisut
Aihe
Työsuojelu
Työturvallisuus
Työympäristö
Ajankohta
24.–31.08.2023
Kesto
3 päivää
Paikkakunta
Etä-/verkko-opiskelu
Ilmoittautumisaika
26.09.2022 – 17.08.2023
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
1100
EUR
+ alv
24%

Tavoite ja hyödyt

Koulutus tarjoaa työsuojeluvaltuutetuille perustiedot ja -taidot tehtävässä toimimiseen. Tavoitteena on oppia tunnistamaan fyysisen ja sosiaalisen työympäristön vaara- ja voimavaratekijöitä sekä kehittämään työsuojelukäytäntöjä ja yhteistoimintaa työnantajan ja työterveyshuollon kanssa turvallisen työnteon varmistamiseksi.

Saat koulutuksesta myös soveltuvat lähtötiedot työsuojelun jatkokoulutuksiin, mikäli haluat syventää osaamistasi tai täydentää opintoja Työturvallisuuskortin kurssinjohtajakoulutusta varten.

Sisältö

Koulutuksen opetusjaksot:
1. jakso 24. - 25.8.2023
2. jakso 31.8.2023

Työsuojeluvaltuutetun peruskoulutuksessa käsitellään työsuojelun yhteistoimintaa työpaikalla sekä työsuojeluun liittyviä tehtäviä ja vastuita. Työn erilaisia haitta-, vaara- ja kuormitustekijöitä ja niiden arviointia tarkastellaan toimivien työsuojelukäytäntöjen näkökulmasta. Koulutuksessa kuullaan myös työsuojeluviranomaistoiminnasta ja työterveysyhteistyöstä sekä työpaikkaesimerkki.

Opetusmenetelminä ovat luennot ja ryhmäkeskustelut. Koulutuksen toteuttavat Työterveyslaitoksen eri aihealueiden asiantuntijat.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu työsuojeluvaltuutetun, varavaltuutetun, työsuojeluasiamiehen tai työsuojelutoimikunnan jäsenen tehtävään valituille. Koulutus toteutetaan samanaikaisesti Työsuojelupäällikön perustieto -koulutuksen kanssa.

Kysy meiltä lisää

Maija-Leena Merivirta

Maija-Leena Merivirta

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
maija-leena.merivirta [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 8677
Kati Oksjoki

Kati Oksjoki

Käytännön järjestelyt ja laskutus

Sähköpostiosoite
kati.oksjoki [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 8647

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Kouluttajat osasivat asiansa ja opetettavat asiat olivat hyvin jäsennelty. Vaikka asiaa oli paljon, ei tullut kuitenkaan "tietoähkyä" ja pienten taukojen aikana ehti vähän lokeroida asioita. Paljon perustietoa, jota voi käyttää joka päivä. Sekä tietoa, mistä kaikkialta saa tietoa lisää.
Lainaus
Selkeät luennot, hyvä aikataulutus ja tauotus. Tekniikka toimi todella hyvin. Selkeää ohjeistusta käytännön toiminnasta läpi koulutuksen.