MT Valmennus- ja vertaisryhmät
Toteutustapa
Etäkoulutus

Valmennus- ja vertaisryhmä taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen itsensätyöllistäjille etänä

Taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alat tuottavat hyvinvointia yhteiskuntaan, mutta kuka pitää huolen alojen tekijöiden hyvinvoinnista? Käynnistämme etänä toteutettavan valmennus- ja vertaisryhmän taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen freelancereiden tueksi. Ryhmä toteutetaan Työterveyslaitoksen ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton yhteistyönä.
Valmennus- ja vertaisryhmän tavoitteena on tukea taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen itsensätyöllistäjien henkistä hyvinvointia ja työkykyä. Ryhmä on tarkoitettu freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville. Myös työttömät tai osa-aikaisesti taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alan työtä tekevät ovat tervetulleita. Ryhmä on osallistujille maksuton.
Ryhmään otetaan 10 taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen freelancerina, yrittäjänä tai apurahansaajana työskentelevää ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 1.8.2024.
Tälle sivulle avautuu ilmoittautumislinkki 1.8.2024 klo 8:00

Yksittäiset osallistujat

Ryhmä on maksuton

Aihe
Työhyvinvointi
Tapahtuma
Ajankohta
29.08. – 07.11.2024
Kesto
6 tapaamista
Paikkakunta
Etä-/verkko-opiskelu
Ilmoittautumisaika
01.–10.08.2024
Koulutustapa
Maksuton tilaisuus
Hinta
0
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Valmennus- ja vertaisryhmässä saat vertaistukea, jäsennystä ja voimavaroja, rohkeutta ja innostusta työn tekemisen kehittämiseen, iloa ja itseluottamusta sekä verkostoja työsi tueksi. Ryhmässä saat välineitä ammatilliseen kehittymiseen ja työhyvinvointiin sekä pääset jakamaan kokemuksia omasta työstäsi.  Käsiteltäviä teemoja ovat mm.: 
• Työhyvinvointi  
• Minä ammattilaisena  
• Rakenteet, raha ja toimeentulo
• Yhteisö, verkosto, kollegiaalisuus
• Työura/työpolut taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-aloilla

Sisältö

Ryhmän työskentely rakentuu erilaisista harjoituksista, keskusteluista ja valmennussisällöistä. Tapaamisia on yhteensä 6 kertaa. Ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että pystyt osallistumaan kaikkiin ryhmätapaamisiin.
Aikataulu:
• to 29.8.2024 klo 12-14
• to 12.9.2024 klo 12-14
• to 26.9.2024 klo 12-14
• ti 8.10.2024 klo 12-14
• to 24.10.2024 klo 12-14
• to 7.11.2024 klo 12-14
Ryhmätapaamiset pidetään etänä Teamsissa.
Ryhmän ohjaajina toimivat vanhempi asiantuntija Susanna Visuri Työterveyslaitoksesta ja freelancerkoordinaattori/tanssitaiteilija Elsa Heikkilä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitosta.
Ennen ryhmän alkua sovimme kanssasi henkilökohtaisen alkuhaastattelun. Sen tavoitteena on tutustua, kuulla odotuksistasi valmennus- ja vertaisryhmälle sekä keskustella työstäsi ja työurastasi/työpoluistasi.
Ryhmään osallistumisen yhteydessä sinulla on mahdollisuus osallistua tutkimukseen, jossa arvioimme ryhmätoiminnan vaikutusta osallistujien työhyvinvointiin. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Voit ilmoittautua ryhmään myös, vaikka et haluaisi osallistua tutkimukseen.
Valmennus- ja vertaisryhmä on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan.  Ryhmiä järjestetään tämän ryhmän lisäksi valtakunnallisesti eri paikkakunnilla vuoden 2024 aikana. Toteuttajina toimivat Työterveyslaitos, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Muusikkojen liitto ja Taiteen edistämiskeskus.

Kohderyhmä

Valmennus- ja vertaisryhmä on suunnattu freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville taide-, kulttuuri- ja tapahtuma-alojen ammattilaisille.

Kestävä kasvu EU

Kysy lisää

Heli Ansio

Heli Ansio

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
Heli.Ansio [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2403