Kuvituskuva
Toteutustapa
Lähikoulutus

FireFit I - Pelastajien fyysisen toimintakyvyn testaaminen ja FireFit-ohjelman käyttö

Palo- ja pelastusalan työ on fyysisesti ja henkisesti vaativaa. FireFit on järjestelmä, joka on kehitetty Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden johdolla palo- ja pelastusalan henkilöstön fyysisen toimintakyvyn arvioimiseksi, seuraamiseksi sekä palautteenantoa varten. Tule tutustumaan järjestelmään ja oppimaan fyysisen toimintakyvyn arvioinnista!

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Aihe
Pelastusala
Terveys ja työkyky
Ajankohta
04.–06.10.2022
Kesto
3 päivää
Paikkakunta
Tampere
Ilmoittautumisaika
29.11.2021 – 20.09.2022
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
850
EUR
+ alv
24%

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen käytyään osallistujat hallitsevat fyysisen toimintakyvyn testausprosessin ja FireFit-ohjelman käytön perusteet niin, että testaustoiminta on laadukasta ja hyvien käytäntöjen mukaista.

Sisältö

Ensimmäisenä koulutuspäivänä perehdytään pelastustyön fyysisiin vaatimuksiin ja FireFit-järjestelmän lihaskuntotesteihin, palautteen antoon ja harjoittelun yleisperiaatteisiin.

Toisena koulutuspäivänä keskitytään aerobiseen suorituskykyyn, sen testaamiseen sekä kestävyysliikunnan annostelun perusteisiin ja liikuntasuosituksiin.

Kolmantena päivänä tarkastellaan muun muassa polkupyöräergometritestin tekemistä FireFit-ohjelman avulla, tulosten tulkintaa ja harjoitteluohjeiden antamista sekä savusukellustestiradan suorittamista, työterveyshuollon ja henkilöstöhallinnon roolia testaustoiminnassa sekä pelastajan terveyttä, motoriikkaa ja liikkuvuutta.

Lähipäivät koostuvat luennoista, ryhmätöistä, käytännön harjoituksista ja demonstraatioista. Koulutukseen liittyy ennakkotehtävä.

Kohderyhmä

Koulutus on suunnattu pelastusalan henkilöstön fyysisen toimintakyvyn testaamisesta vastaaville henkilöille sekä työterveyshuoltojen ja henkilöstöhallinnon edustajille.

Palvelutunnus

Lataa materiaaleja tai muokkaa tietojasi.

Kysy meiltä lisää

Anne Punakallio

Anne Punakallio

johtava tutkija
Sähköpostiosoite
anne.punakallio [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2648
Kati Oksjoki

Kati Oksjoki

käytännön järjestelyt ja laskutus

Sähköpostiosoite
kati.oksjoki [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 8647

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Hyvät koulutuspäivät, sain lisää arvokasta oppia toimintakuntotestaukseen ja harjoitteluun. Paljon hyvää asiaa kestävyysliikunnasta.