Kuvituskuva
Toteutustapa
Lähikoulutus

Merimieslääkäri ja merenkulku, pätevöittävä peruskurssi

Tervetuloa merimieslääkäreiden pätevöittävään koulutukseen! Tämän koulutuksen aikana opitaan keskeisimmät perustiedot merenkulkijoiden terveyshuollosta, laivaväen lääkärintarkastuksista sekä terveydellisen soveltuvuuden arvioinnista laivatyöhön. Koulutuksen jälkeen sinulla on kokonaiskuva merimiesterveydenhuollosta.

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Aihe
Meriterveys
Ajankohta
13.–14.09.2023
Kesto
2 päivä
Paikkakunta
Helsinki
Ilmoittautumisaika
20.10.2022 – 25.08.2023
Koulutustapa
Avoin koulutus
Hinta
790
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) hyväksyy hakemuksesta koulutuksen suorittaneen lääkärin merimieslääkäriksi enintään viideksi vuodeksi laivaväen lääkärintarkastusten tekemistä varten (Laki liikenteen palveluista 320/2017). Myös Traficomin hyväksynnän aiemmin saaneen merimieslääkärin on päivitettävä merimiesterveydenhuollon ja laivatyön sopivuusarvioinnin asiantuntemustaan. Merimieslääkärin hyväksynnän uudistaminen edellyttää, että merimieslääkäri on ylläpitänyt asianmukaisesti osaamistaan ja osallistunut täydennyskoulutukseen.

Sisältö

Koulutuksessa käsitellään laivatyön terveydellisiä vaatimuksia, alustyöolosuhteiden erityispiirteitä sekä laivaväen lääkärintarkastuksen suorittamista kansainvälisten ja kansallisten määräyksien ja ohjeiden valossa. Oleellinen osa peruskoulutusta on myös laivatyöympäristöön ja merenkulkutyön tutustuminen. Terveydellisen soveltuvuuden arviointia harjoitellaan käytännönläheisesti tapausesimerkkien kautta.
Koulutukseen sisältyy kaksi lähikoulutuspäivää sekä ennakkotehtävä. Kurssilaisille ennakkoon jaettavaan ohjemateriaaliin tutustuminen sekä niihin perustuvan ennakkotentin tekeminen ovat osa pätevöittävää koulutusta.

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu merimieslääkärin pätevyyttä hakeville lääkäreille. Huom! Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) ei voi hyväksyä merimieslääkäriksi 1.7.2018 jälkeen lääkäriä, jolla ei ole soveltuvan alan erikoislääkärin oikeuksia ja joka ei ole toiminut ennen 1.7.2018 merimieslääkärin toimessa. Siirtymäsäännökset mahdollistavat erikoistumattoman lääkärin hyväksymisen merimieslääkäriksi vain, jos hän on toiminut merimieslääkärin tehtävissä ennen lain voimaantuloa.

Koulutus soveltuu myös päivityskoulutukseksi jo aiemmin merimieslääkärihyväksynnän saaneille lääkäreille. Jos kurssilla on tilaa, voidaan koulutukseen ottaa myös muita merenkulkijoiden terveydenhuollossa toimivia terveydenhuollon ammattilaisia (terveydenhoitajat, työfysioterapeutit, työpsykologit).

Kysy meiltä

Päivi Miilunpalo

Päivi Miilunpalo

ylilääkäri
Sähköpostiosoite
paivi.miilunpalo [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 7529
Seija Reponen

Seija Reponen

käytännön järjestelyt ja laskutus

Sähköpostiosoite
seija.reponen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2761