MT Valmennus- ja vertaisryhmät
Toteutustapa
Lähikoulutus

Valmennus- ja vertaisryhmä esittävien taiteiden ammattilaisille Helsingissä

Esittävät taiteet tuottavat hyvinvointia yhteiskuntaan, mutta kuka pitää huolen alojen tekijöiden hyvinvoinnista? Käynnistämme valmennus- ja vertaisryhmän esittävien taiteiden ammattilaisten tueksi. Ryhmä toteutetaan Työterveyslaitoksen ja Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liiton yhteistyönä.
Valmennus- ja vertaisryhmän tavoitteena on tukea osallistujien henkistä hyvinvointia ja työkykyä. Ryhmä on tarkoitettu esittävien taiteiden freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville ammattilaisille. Myös työttömät tai osa-aikaisesti esittävien taiteiden työtä tekevät ovat tervetulleita.
Ryhmä on osallistujille maksuton.
Ryhmään otetaan 10 esittävien taiteiden parissa toimivaa freelanceria ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen alkaa 1.8.2024.
Tälle sivulle avautuu ilmoittautumislinkki 1.8.2024 klo 8:00.

Yksittäiset osallistujat

Ryhmä on maksuton

Aihe
Työhyvinvointi
Tapahtuma
Ajankohta
28.08. – 06.11.2024
Kesto
6 tapaamista
Paikkakunta
Helsinki
Ilmoittautumisaika
01.–10.08.2024
Koulutustapa
Maksuton tilaisuus
Hinta
0
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Maksuttomassa valmennus- ja vertaisryhmässä tuemme esittävien taiteiden itsensätyöllistäjien työhyvinvointia. Valmennus- ja vertaisryhmässä saat vertaistukea, jäsennystä ja voimavaroja, rohkeutta ja innostusta työn tekemisen kehittämiseen, iloa ja itseluottamusta sekä verkostoja työsi tueksi. Ryhmässä saat välineitä ammatilliseen kehittymiseen ja työhyvinvointiin sekä pääset jakamaan kokemuksia omasta työstäsi. Käsiteltäviä teemoja ovat mm.:
• Työhyvinvointi
• Minä ammattilaisena
• Rakenteet, raha ja toimeentulo
• Yhteisö, verkosto, kollegiaalisuus
• Taiteilijan työura/työpolut

Sisältö

Työskentely rakentuu erilaisista harjoituksista, keskusteluista ja valmennussisällöistä. Tapaamisia on yhteensä 6 kertaa. Ryhmän toiminnan kannalta on tärkeää, että pystyt osallistumaan kaikkiin ryhmätapaamisiin.
Aikataulu:  
• ke 28.8.2024 klo 13-15.30
• ke 11.9.2024 klo 13-15.30
• ke 25.9.2024 klo 13-15.30
• ke 9.10.2024 klo 13-15.30
• ke 23.10.2024 klo 13-15.30
• ke 6.11.2024 klo 13-15.30
Ryhmätapaamiset pidetään Helsingissä osoitteessa Työterveyslaitos, Topeliuksenkatu 41 b, 00250 Helsinki.
Ryhmän ohjaajina toimivat johtava asiantuntija Barbara Bergbom Työterveyslaitoksesta ja freelancerkoordinaattori/tanssitaiteilija Elsa Heikkilä Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitosta.
Ennen ryhmän alkua sovimme kanssasi henkilökohtaisen alkuhaastattelun. Sen tavoitteena on tutustua, kuulla odotuksistasi valmennus- ja vertaisryhmälle sekä keskustella työstäsi ja työurastasi/työpoluistasi.
Ryhmään osallistumisen yhteydessä sinulla on mahdollisuus osallistua tutkimukseen, jossa arvioimme ryhmätoiminnan vaikutusta osallistujien työhyvinvointiin. Tutkimukseen osallistuminen on vapaaehtoista. Voit ilmoittautua ryhmään myös, vaikka et haluaisi osallistua tutkimukseen.
Valmennus- ja vertaisryhmä on osa Mielenterveyden työkalupakki -hanketta, joka sisältyy Suomen kestävän kasvun ohjelmaan. Ryhmiä järjestetään tämän ryhmän lisäksi valtakunnallisesti eri paikkakunnilla vuoden 2024 aikana. Osa ryhmistä on myös etäyhteyksillä toteutettavia. Toteuttajina toimivat Työterveyslaitos, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Muusikkojen liitto ja Taiteen edistämiskeskus.

Kohderyhmä

Valmennus- ja vertaisryhmä on suunnattu esittävien taiteiden freelancereina, yrittäjinä tai apurahansaajina toimiville ammattilaisille

Kestävä kasvu EU

Kysy lisää

Heli Ansio

Heli Ansio

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
Heli.Ansio [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2403