Kuvituskuva
Toteutustapa
Tapahtuma

Mieli ja työ -webinaarisarja

Mieli ja työ -webinaarisarja pureutuu mielen hyvinvointiin työelämässä. Mitä työyhteisöissä voitaisiin tehdä mielenterveyden vahvistamiseksi? Miksi toimeen kannattaa tarttua mieluummin ennemmin kuin myöhemmin?

Webinaareissa tutustut Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden johdolla Mielenterveyden tuen työkalupakkiin, jonka voit ottaa maksutta käyttöön omalla työpaikalla. Työkalut löydät osoitteesta mielityö.fi.

Maksuton webinaarisarja

Voit ilmoitautua useampaan webinaariin samalla lomakkeella.

Aihe
Tapahtuma
Ajankohta
29.09. – 01.12.2022
Paikkakunta
Webinaari
Ilmoittautumisaika
01.06. – 30.11.2022
Koulutustapa
Maksuton tilaisuus
Hinta
0
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Webinaarisarja tarjoaa keinoja ennaltaehkäisevään mielenterveyden tukemiseen ja auttaa hyödyntämään Mielenterveyden tuen työkalupakkia omalla työpaikalla.

Sisältö

Webinaarit järjestetään klo 9.00-10.00

26.10.2022 Parempi, palauttavampi työarki

Sujuva työarki tukee mielen jaksamista ja lisää työhyvinvointia. Mistä ulottuvuuksista työhyvinvointi muodostuu? Millaiset toimintamallit tukevat palautumista jo työpäivän aikana? Miksi työpaikoilla kannattaa edistää mahdollisuuksia liikuntaan ja liikkumiseen?

Aiheista kertomassa erikoistutkija Jaana-Piia Mäkiniemi ja vanhempi tutkija Sirpa Lusa Työterveyslaitoksesta.

10.11.2022 Sujuvampaa yhteistyötä, vähemmän kuormitusta

Yhteisellä keskustelulla voidaan löytää keinoja työnteon ja työhyvinvoinnin kehittämiseksi. Resilientti työpaikka satsaa ihmistä arvostavaan johtamiseen ja kulttuuriin, yhteistyöhön sekä jatkuvuuden hallintaan. Miten niitä voi kehittää? Aivot taas ovat nykyajan tietotyössä usein kovilla. Miten aivokuormaa voitaisiin työyhteisössä yhdessä vähentää?

Aiheita valottavat erityisasiantuntija Miira Heiniö ja kehittämispäällikkö Tiina Heusala Työterveyslaitoksesta.

1.12.2022 Rutiinia varhaiseen tukeen ja puheeksiottoon

Avoin ja rakentava keskustelu on tärkeää silloin, kun mielenterveys vaikuttaa työkykyyn. Miten hyödyntää työn muokkausta mielenterveyden ja psyykkisen toimintakyvyn tukena? Miten työpaikan päihdeohjelma voi osaltaan auttaa ennaltaehkäisemään ongelmia?

Teemoista puhumassa johtava asiantuntija Pauliina Mattila-Holappa ja erikoistutkija Leena Kaila-Kangas Työterveyslaitoksesta.

Kohderyhmä

Webinaarit on suunnattu johtajille, esihenkilöille, HR:lle, työsuojelu ja henkilöstön edustajille ja työterveyshuolloissa työskenteleville.

Palvelutunnus

Lataa materiaaleja tai muokkaa tietojasi.

Kysy lisää

Henna Laitio

Henna Laitio

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
henna.laitio [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 3257

Tutustu mielenterveyden tuen työkalupakkiin