Työpuntari herokuva
Toteutustapa
Tapahtuma

Osataanko Suomessa hyödyntää konkareiden työpanosta? | Työpuntari-tilaisuus

Suomen työväestö vanhenee vauhdilla. Ilahduttava suuntaus on, että konkarit ovat aiempaa terveempiä, työkykyisempiä ja halukkaampia jatkamaan työuraansa pidempään.

Jotta työuria saadaan pidennettyä riittävästi, ongelmiakin riittää edelleen ratkottavaksi. Työpaikoilla kannattaa ryhtyä toimiin, jotta omat työntekijät haluavat ja jaksavat jatkaa töissä mahdollisimman pitkään.

Tervetuloa kuulemaan tietoiskuja, ratkaisuja sekä konkareiden kokemuksia suomalaisesta työelämästä. Voit osallistua Työpuntari-tilaisuuteen Helsingin kaupungintalon Tapahtumatorilla tai Yle Areenassa perjantaina 27.10.2023 klo 10–11.30.

Tilaisuus on osa Työterveyslaitoksen Työpuntaria, jossa ruodimme ja puntaroimme työelämän tärkeitä kysymyksiä. Vuonna 2023 keskitymme työvoima- ja osaajapulaan.

Yksittäiset osallistujat

Tapahtuma on maksuton

Aihe
Tapahtuma
Ajankohta
27.10.2023
Kesto
1,5 tuntia - 10.00 - 11.30
Paikkakunta
Webinaari
Ilmoittautumisaika
11.09. – 26.10.2023
Koulutustapa
Maksuton tilaisuus
Hinta
0
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Työpuntari kokoaa yhteen tuoretta tietoa ja näkökulmia, jotka auttavat ratkaisemaan työelämän tulevaisuuden kysymyksiä sekä työpaikkojen arjessa että päätöksenteossa.

Sisältö

Saapuminen & aamupala paikan päälle ilmoittautuneille klo 9.45 alkaen

Avaus ja alkusanat | Juha Hietanen, Työterveyslaitos

Tietoisku: Mihin suuntaan vanhempien ikäluokkien työllisyys on kehittynyt? | erikoistutkija Noora Järnefelt, Eläketurvakeskus

Tietoisku: Millaiseksi yli 55-vuotiaat kokevat työhyvinvointinsa ja työkykynsä? Poimintoja Miten Suomi voi -tutkimuksesta | erikoistutkija Janne Kaltiainen, Työterveyslaitos

Miksi moni konkari jää liian aikaisin sivuun työelämästä? | erikoistutkija Mervi Ruokolainen, Työterveyslaitos

Millaisilla työajoilla voidaan pidentää ikääntyneiden työuria? | tutkimusprofessori Mikko Härmä, Työterveyslaitos

Gallup: Konkareiden kokemuksia työelämästä

Työpuntari-paneeli: Osataanko Suomessa hyödyntää konkareiden työpanosta?
Keskustelijat: Mikko Härmä (Työterveyslaitos), Noora Järnefelt (Eläketurvakeskus), Mervi Ruokolainen (Työterveyslaitos), toimitusjohtaja Mikko Vihanto (Varova Oy) ja henkilöstöjohtaja Jami Pohja (Lassila & Tikanoja)

Juontaja: Juha Hietanen, Työterveyslaitos

Huomioithan ilmoittautuessasi, että paikan päälle Tapahtumatorille mahtuu 70 henkilöä – valitsethan ilmoittautumisen yhteydessä, osallistutko paikan päällä vai verkossa.

Kohderyhmä

Tilaisuus sopii kaikille työelämän kehittäjille, erityisesti johdolle, HR-ammattilaisille sekä työelämäpäättäjille ja -vaikuttajille.

Lue lisää ja osallistu

Työterveyslaitos kutsuu puntaroimaan, millaisena näet konkareiden mahdollisuudet työelämässä! Voit osallistua keskusteluun jo nyt vastaamalla Työpuntariin osoitteessa: Työpuntari - Vanhemmat työntekijät

Kysy meiltä lisää

Päivi Lehtomurto

Päivi Lehtomurto

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
paivi.lehtomurto [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 3206
Tomi Tietäväinen

Tomi Tietäväinen

Käytännön järjestelyt

Sähköpostiosoite
tomi.tietavainen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2944