Koulutuksella työsuojelun taitajaksi

Työturvallisuuslaki määrittelee miten työsuojelun tulee toimia työpaikalla ja miten valvonta järjestetään. Työsuojelukoulutukset auttavat työpaikan työsuojelutoiminnan toteuttamisessa.

Työpaikan työsuojelutavoitteiden toteutumisesta vastaa työnantaja yhdessä työtekijöiden kanssa.  Työsuojelutoiminta on osa työpaikan kehittämistä ja jatkuvaa parantamista. Työsuojelutoimintaa toteuttavat työpaikalla mm. työsuojelupäällikkö ja työsuojeluvaltuutetut.

Tarjoamme laajan valikoiman työsuojeluaiheisia koulutuksia.

Työsuojelukoulutukset käsittelevät esimerkiksi:

 • työsuojelun perusteita, osa-alueita, tarkoitusta ja tavoitteita
 • työsuojeluvaltuutetun ja työsuojelupäällikön roolia ja vastuita
 • työsuojelutoimikunnan tehtäviä
 • työsuojelun yhteistoimintaa
 • esimerkkejä arjen työsuojelutyöstä

Kenelle työsuojelukoulutuksemme soveltuvat?

Koulutusvalikoimastamme löytyy ratkaisuja monenlaisiin työsuojelun kehittämistarpeisiin. Tarjoamme useita perus- ja jatkotason koulutuksia työpaikkojen työsuojeluvaltuutetuille, työsuojelupäälliköille, työsuojelutoimikunnan jäsenille ja esimiehille. Osa koulutuksista on saatavilla myös ruotsin kielellä.

Esimerkkejä työsuojelukoulutuksistamme

 • Työsuojelupäällikön perustieto
  Työsuojelupäällikön perustieto –koulutus antaa perusvalmiudet toimia työsuojelun asiantuntijana työpaikalla. Saat kokonaiskäsityksen työsuojelun toimintakentästä,  riskitekijöistä, työyhteisön toimintakulttuurin kehittämisestä sekä yhteistoiminnasta viranomaisten ja työterveyshuollon kanssa.
 • Työsuojelun perustieto -jatkokoulutus
  Työsuojelun perustieto – jatkokoulutuksessa syvennät osaamistasi työsuojelun eri aihealueilla. Luentojen ohella oppimistasi vahvistavat asiantuntijoiden kanssa työstettävät käytännön esimerkit. Laaja aihevalikoima käsittää mm. sisäilmaongelmat ja vaikuttavan yhteistoiminnan.
 • Työsuojelupäällikkökurssi TSPK®
  Työsuojelupäällikkökurssi TSPK® -koulutus antaa sinulle valmiudet toimia työpaikan työsuojelupäällikkönä. Koulutuksen jälkeen sinulla on kokonaisvaltainen näkemys työsuojelusta ja osaat hyödyntää niin teknisiä, menetelmällisiä kuin organisatorisiakin keinoja työolojen parantamiseksi.
 • Työsuojeluvaltuutetun perustieto
  Työsuojeluvaltuutetun perustieto –koulutuksessa opit työsuojelutoiminnan perusteet ja saat valmiudet oman työpaikan työsuojelun kehittämiseen. Koulutuksessa perehdyt myös työsuojelun sisällöllisiin osa-alueisiin.
 • Työsuojelupäivät
  Työsuojelupäivät tarjoaa Sinulle mahdollisuuden oppia, verkostoitua ja päivittää tietosi työsuojelun eri aihealueilta. Työsuojelupäivillä kuulet uusista tutkimus- ja kehittämishankkeista ja esimerkkitapauksista työpaikoilta. Tilaisuudessa puhuvat niin asiantuntijat kuin työpaikkojen edustajatkin.
 • Grundkurs för arbetarskydd
  På grundkursen för arbetarskydd får du en överblick av arbetarskyddet idag, dess centrala innehåll och bestämmelser. Du lär dig om faktorer som inverkar på arbetsmiljön och hur dessa kan hanteras på arbetsplatsen.

Koulutukset räätälöityinä työpaikkasi tarpeisiin

Järjestämme vuosittain yli 300 koulutustilaisuutta. Kaikille avoimet koulutukset löydät helposti koulutuskalenteristamme. Ilmoittaudu mukaan jo tänään!

Etkö löydä tarpeisiinne sopivaa koulutusta? Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä teille sopiva koulutuskokonaisuus tai asiantuntijapuheenvuoro.