Kiinnostaako tulevaisuus työterveyshuollon tehtävien parissa?

Tarjoamme korkeatasoisia täydennyskoulutuksia työterveyshuollon monipuoliseen tehtäväkenttään.

Työterveyshuollon pätevöittävät koulutuksemme ovat työterveyshuoltolain (1383/2001) ja valtioneuvoston asetuksen (708/2013) tarkoittamaa täydennyskoulutusta.

Suosittuja koulutuksiamme ovat:

  • Työterveyshuoltoon pätevöittävä moniammatillinen koulutus (15 op)
  • Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus asiantuntijoille (2 op)

Työterveyshuoltoon pätevöittävä moniammatillinen koulutus

Työterveyshuoltoon pätevöittävä moniammatillinen koulutuksemme on tarkoitettu lääkäreille, terveydenhoitajille, fysioterapeuteille ja psykologeille.

Koulutus antaa perusvalmiudet toimia työterveyshuollon ammattihenkilön ja asiantuntijan tehtävissä hyvää työterveyshuoltokäytäntöä toteuttaen sekä työpaikan hyvinvointia edistäen ja tukien.

Koulutus koostuu neljästä moduulista, joiden teemoina ovat:

  • Työterveyshuollon toimintaympäristö
  • Työn terveysvaarat, kuormitus ja voimavarat
  • Työntekijän terveys, työkyky ja toimintakyky
  • Työterveysyhteistyön arviointi ja kehittäminen

Koulutus antaa osallistujille pätevyyden toimia työterveyshuollossa (lääkäreille vain osa-aikaiseen työskentelyyn).

Koulutuksen kokonaiskesto on 5-7 kuukautta ja laajuus 15 opintopistettä.

Koulutuspaikkakuntia ovat Helsinki, Kuopio, Tampere ja Oulu. Koulutuksiin haetaan kaksi kertaa vuodessa. Pohjakoulutusvaatimuksena on em. terveydenhuollon ammattihenkilön tutkinto.

Lisätietoa koulutusten ajankohdista koulutuskalenterissa.
Tulevat koulutukset näkyvät sivun alalaidan kalenterisyötteessä. Haku koulutuksiin on kaksi kertaa vuodessa, katso tarkemmin ko. koulutuksen sivulta.

Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus asiantuntijoille

Työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus tulee olla suoritettuna asiantuntijoilla, jotka toimivat konsultoivassa roolissa työterveyshuollossa. Työterveyshuoltoa konsultoivat puhe- ja ravitsemusterapeutit, työhygieenikot, ergonomian, tekniikan alan, liikunnan, maatalouden, työnäkemisen ja sosiaalialan asiantuntijat. Työnäkemisen asiantuntijoiden koulutuksen käynnistämme syksyllä 2020 muiden asiantuntijoiden koulutuksen yhteydessä.

Asiantuntijoille suunnatussa pätevöittävässä koulutuksessa perehdymme työterveyshuollon toimintaan ja asiantuntijoiden tehtäviin työterveyshuollossa. Koulutus koostuu kahdesta lähiopetusjaksosta sekä aiheeseen liittyvästä oppimistehtävästä ja itsenäisestä opiskelusta. Koulutuksen laajuus on 2 opintopistettä.

Koulutus antaa osallistujalle valmiudet toimia oman alansa asiantuntijana työterveyshuollossa.

Työterveyshuollossa toimivalla asiantuntijalla tulee olla alan soveltuva korkeakoulu-, tai muu vastaava alan aikaisempi ammatillinen tutkinto ja lisäksi suoritettuna kahden opintopisteen laajuinen työterveyshuoltoon pätevöittävä koulutus.

Sosiaalialan asiantuntijoilla pohjakoulutusvaatimuksena on sosiaalialan tai kuntoutuksen korkeakoulu-, tai muu vastaava alan aikaisempi ammatillinen tutkinto tai muun kuin sosiaali- tai kuntoutusalan tehtävään soveltuva tutkinto ja vähintään kolmen vuoden työkokemus työikäisten sosiaalivakuutuksen tai kuntoutuksen tehtävistä sekä sosiaalivakuutuksen ja kuntoutuksen täydennyskoulutusopintoja  (STM -opas 2016:10).

Koulutuksiin ilmoittaudutaan koulutuskalenterimme kautta.

Koulutukset räätälöityinä työpaikkasi tarpeisiin

Järjestämme vuosittain yli 300 koulutustilaisuutta. Kaikille avoimet koulutukset löydät helposti koulutuskalenteristamme. Ilmoittaudu mukaan jo tänään!

Etkö löydä tarpeisiinne sopivaa koulutusta? Ota meihin yhteyttä niin suunnitellaan yhdessä teille sopiva koulutuskokonaisuus tai asiantuntijapuheenvuoro.