Kuvituskuva
Toteutustapa
Verkkovalmennus

TTL SUOJAINASIANTUNTIJA® -verkkokoulutus: Kasvojen- ja silmiensuojaimet

Kasvojen- ja silmiensuojaimet -moduuli on yksi seitsemästä TTL SUOJAINASIANTUNTIJA® -verkkokoulutuksen valinnaisesta moduulista. Tämä moduuli antaa syventävää tietoa suojainten valinnasta ja käytöstä työssä.

Yksittäiset osallistujat

Maksutapa: lasku

Aihe
Suojaimet
Työsuojelu
Työturvallisuus
Työterveyshuolto
Ajankohta
03.–31.10.2022
Kesto
4 vkoa
Paikkakunta
Verkkovalmennus
Ilmoittautumisaika
09.12.2021 – 28.10.2022
Koulutustapa
Verkkovalmennus
Hinta
350
EUR
+ alv
24%

Tavoite ja hyödyt

Saat tietoa työn haitta- ja vaaratekijöiltä suojautumisesta ja työpaikan riskinarvioinnin mukaan tehtävän kasvojen- ja silmiensuojainten oikeasta valinnasta ja käytöstä. Moduuli antaa perusteet kasvojen- ja silmiensuojainten valintaa ja lakisääteistä käytön opetusta ja ohjausta varten.

TTL SUOJAINASIANTUNTIJA® -pätevyyden saat suorittamalla Henkilönsuojainten perusteet -moduulin lisäksi vähintään yhden seitsemästä (7) valinnaisesta moduulista. Valinnaisia moduuleja tämän moduulin lisäksi ovat: suojakäsineet, suojavaatetus, kuulonsuojaimet, hengityksensuojaimet, työ- ja turvajalkineet ja päänsuojaimet. Kortti on voimassa viisi (5) vuotta, ja sen voi päivittää suorittamalla Kortin päivitys -moduulin.

Sisältö

Kasvojen- ja silmiensuojaimet -moduulin sisältöjä ovat:

  • Lainsäädäntö ja työtapaturmat
  • Suojaintyypit ja niiden perus-, erityis- ja lisävaatimukset
  • Omaan optiikkaan hiotut suojalasit
  • Kasvojen- ja silmiensuojainten materiaalit
  • merkinnät
  • käyttöohjeet
  • valinta ja käyttö.

Varaa moduulin opiskeluun noin 27 tuntia. Moduuli suoritetaan verkossa yhden kuukauden aikana. Käy moduulin oppimisaineistot, välitehtävät ja tehtävät läpi omassa aikataulussasi. Lopuksi suorita verkkotentti annetun aikataulun mukaisesti.

Kohderyhmä

TTL Suojainasiantuntija® -verkkokoulutus on tarkoitettu suojainten valinnasta, hankinnasta, käytön opetuksesta ja ohjeistuksesta vastaaville henkilöille sekä työpaikkaselvityksiä ja riskinarviointia tekeville. Koulutus soveltuu myös suojainten valmistajille, maahantuojille, myyjille ja hankinnoista vastaaville.

Kasvojen- ja silmiensuojaimet -moduuli on tarkoitettu henkilöille, jotka ovat suorittaneet TTL SUOJAINASIANTUNTIJA® -verkkokoulutuksen Henkilönsuojainten valinnan perusteet -moduulin.

Palvelutunnus

Lataa materiaaleja tai muokkaa tietojasi.

Kysy meiltä lisää

Susanna Mäki

Susanna Mäki

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
susanna.maki [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2738
Seija Reponen

Seija Reponen

käytännön järjestelyt ja laskutus

Sähköpostiosoite
seija.reponen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2761

Asiakkaidemme kokemuksia

Lainaus
Verkkoympäristö toimii hyvin ja antaa vapauden kouluttautujalle käydä materiaaleja läpi silloin kun on aikaa ja mahdollisuuksia ja vaikka pienissäkin pätkissä.
Lainaus
Omatahtinen suorittaminen ja kuukauden määräaika oli hyvä muiden töiden ohessa. Koulutus oli jaettu selkeisiin osakokonaisuuksiin, joita oli helppo opiskella. Opin oikeastaan eniten silmäsuojainten merkintöjen tulkitsemisesta.
Lainaus
Verkkokoulutus on tässä koulutuksessa ollut hyvin toimiva. Kurssi painottuu luonnollisesti enemmän esim. metalliteollisuudessa ja rakennustyömailla tarvittavien kasvojen ja silmien suojainten käyttöön, mikä tietysti on hyvä, sillä siellähän noita silmävammoja syntyy eniten. Sain kuitenkin esiin sen mitä itse eniten tarvitsin, eli silmien ja kasvojen suojaaminen sote-alalla, jossa tulee suojautua paitsi tartunnoilta (eritteet, roiskeet silmille/kasvoille), osassa tehtävistä myös kemikaaleilta. Kirjalliset tehtävät olivat hyviä, niiden tekemiseen oli pakko keskittyä, ja hankkia vähän lisätietoa ohi koulutusmateriaalien, koska ne koskivat itselleni vieraampia aihealueita. Sain varmuutta siihen, millaisia kasvojen- ja silmiensuojaimia tulisi olla.