-
Toteutustapa
Webinaari

Päivitä tietosi sisäilma-asioista - ajankohtaista työterveyshuollolle

Työterveyshuolto toimii työpaikan sisäilmatilanteissa asiantuntijana terveyteen ja työkykyyn liittyvissä kysymyksissä ja työpaikan tukena sisäilmatilanteiden ratkaisemisessa. Webinaarissa kuulet mm. uudesta hoitosuosituksesta työterveyshuollon näkökulmasta, työkyvyn tuesta ja terveydellisen merkityksen arvioinnista. Webinaari on osa Kansallista sisäilma ja terveys -ohjelmaa 2018–2028.

Yksittäiset osallistujat

Webinaari on maksuton

Aihe
Työympäristö
Työhyvinvointi
Työturvallisuus
Työterveyshuolto
Terveys ja työkyky
Sisäympäristö
Ajankohta
01.10.2024
Kesto
klo 13.00-15.15
Paikkakunta
Webinaari
Ilmoittautumisaika
03.06. – 29.09.2024
Koulutustapa
Maksuton tilaisuus
Hinta
0
EUR
+ alv
0%

Tavoite ja hyödyt

Koulutuksen tavoitteena on antaa vastauksia mm. seuraaviin kysymyksiin:
* Miten terveydellisen merkityksen arvioinnin ohje palvelee työterveyshuoltoa ja miten ohjetta sovelletaan?
* Miten työkyvyn tuen toimintamallia voidaan hyödyntää työpaikkojen sisäilmatilanteissa?
* Mitä uusi sosiaali- ja terveysministeriön julkaisema "Sisäilmaan liittyvän oireilun ja sairastumisen hoitosuositus 2024" pitää sisällään? Mitä hoitosuositus tarkoittaa työterveyshuollon kannalta?
Tavoitteena on myös, että tilaisuudessa voidaan jakaa työterveyshuollon hyviä käytäntöjä ja onnistumisia sisäilmatilanteiden ratkaisussa ja työyhteisön tuessa sekä keskustella mahdollisista haasteista tai kysymyksistä näihin liittyen.

Sisältö

Webinaarissa kuulet ajankohtaista tietoa sisäilma-asioista, mm. uudesta hoitosuosituksesta (2024) työterveyshuollon näkökulmasta, terveydellisen merkityksen arvioinnista ja työkyvyn tuesta sisäilmatilanteissa. Webinaari sisältää myös keskustelua pienryhmissä päivän aiheisiin liittyen. Kysymyksiä koulutuksen aiheisiin, ohjeiden soveltamiseen ja työpaikkojen sisäilmatilanteisiin liittyen voit esittää ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä ja tilaisuuden aikana. Tilaisuudesta ei tehdä tallennetta.
Ohjelma:
13.00 Avaus
13.05 Terveydellisen merkityksen arviointi sisäilmatilanteissa, erikoislääkäri Elina Tulenheimo-Eklund
13.25 Työkyvyn tuki sisäilmatilanteissa, erikoislääkäri Hanna Keränen
13.45 Keskustelua teamsin pienryhmissä
14.10 Purku ja kysymykset päivän aiheista, mukana asiantuntijat Työterveyslaitoksesta johtava konsultti psykologi Susanna Kalavainen, vanhempi asiantuntija RTA Päivi Isokääntä ja erikoislääkärit Hanna Keränen, Aki Vuokko ja Elina Tulenheimo-Eklund
14.50 Uusi hoitosuositus (Sisäilmaan liittyvän oireilun ja sairastumisen hoitosuositus 2024) työterveyshuollon näkökulmasta, apulaisylilääkäri Aki Vuokko
15.10 Päätös
15.15 Webinaari päättyy

Kohderyhmä

Webinaarin kohderyhmänä on työterveyshuolto, erityisesti työterveyshuollossa työskentelevät lääkärit ja työterveyshoitajat. Koulutus soveltuu myös muille sisäilmakysymyksiä kohtaaville terveydenhuollon ammattilaisille, jotka esimerkiksi toimivat sisäilmaryhmässä tai osallistuvat oireilevien hoitoon.

Kysy meiltä lisää

Elina Tulenheimo-Eklund

Elina Tulenheimo-Eklund

erikoislääkäri
Sähköpostiosoite
elina.tulenheimo-eklund [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2059
Satu Hiltunen

Satu Hiltunen

Käytännön järjestelyt

Sähköpostiosoite
satu.hiltunen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2919