Ismo Apel

Puhujan aihe

seminaarin juontaja sekä puhuja: Vuorovaikutuksen sietämätön keveys

Vuorovaikutuksen sietämätön keveys on Ismo Apellin jo legendaariseen kulttimaineeseen noussut, valtakunnallisella tasollakin laajasti tunnettu, koulutus- ja luentopaketti. Vuorovaikutuksen Sietämätön Keveys pitää sisällään mahdollisuuden tutkia ihmisten välisiä vuorovaikutustilanteita, sanattoman viestinnän ja kehonkielen kautta. Pohdinta pyörii parisuhteen, asiakkaan kohtaamisen ja työyhteisön hyvinvoinnin ympärillä. Vuorovaikutuksen Sietämätön Keveys tutkii muun muassa työpaikkauupumuksen ja jaksamisen perimmäisiä syitä, jotka ovat pääasiallisesti ihmisessä itsessään olevia vuorovaikutusongelmia.

Puhujan esittely

Apell ei anna luennossaan yhtään valmista vastausta vaan ehdollistaa kuulijan pohtimaan asioita itse. Luento on äärimmäisen huumoripitoinen ja viihdyttävä, jossa itse opetus on piilotettu viiltävän komiikan ja itseironian ruoskaan. Luennossa sekoittuu raikuva nauru ja hiljainen oivallus. Vuorovaikutuksen sietämätön keveys on räätälöitävissä asiakkaan tapahtuman taikka tarpeen mukaan ja se voi olla kestoltaan tunnin pläjäyksestä kahden vuorokauden koulutukseen. Ismon luennossa on siis ainesta niin pikkujoulukevennykseksi kuin mittavaksi koulutusviikonlopuksikin.

Apellin kehonkieli-, vuorovaikutus- ja asiakaskohtaamiskoulutukset ovat saavuttaneet 12 vuoden aikana yli 130 000 kuulijaa, mikä lienee tällä hetkellä tämän alan Suomen ennätys. Laaja esiintymiskohderyhmä sisältää tuhansia yrityksiä ja ammattijärjestöjä. Kuulijoina ympäri Suomen ovat olleet niin seurakunnan, vankeinhoitolaitoksien ja merisotakoulun työntekijät kuin poliisit, opettajat, palomiehet ja yliopistollisten sairaaloiden väki. Ismo Apell on tehnyt urallaan myös mittavan työn tv:ssä ja teatterimaailmassa; niistä mainittakoon muun muassa televisiosarjat Puhtaat Valkeat Lakanat ja Karjalan Kunnailla sekä Komediateatteri Areenan useat revyyt ja Tampereen Työväenteatterin musikaalimenestys Vuonna -85, jolla jo itsessään katsojia yli 300 000.