25.8.2016

Combo-hanke järjestää tiistaina 6.9.2016 kello 17–19 Vantaan Korson monitoimitalo LUMOssa harrastekirjastotapahtuman lähialueen nuorille. Toiminnallisen tapahtuman tavoitteena on tarjota nuorille erilaisia vaihtoehtoja harrastaa ja sitä kautta lisätä nuorten osallisuutta ja hyvinvointia.

Nuorille suunnattu harrastekirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, mutta paperisten kirjojen sijaan harrastekirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten.

Kirjaston kirjat edustavat eri harrastuksia ja kirjoja lainaamalla ja keskustelemalla nuoret pääsevät tutustumaan erilaisiin harrastuksiin.

Tapahtumaan osallistuu noin 20 eri harrastuksen edustajaa lähialueen järjestöistä ja urheiluseuroista. Nuoret saavat tietoa esimerkiksi jalkapallon, koripallon, tanssin, joogan, musiikin ja valokuvauksen harrastamisesta.

”Harrastekirjasto on yksi hyvä keino aktivoida nuoria mukaan hauskojen harrastusten pariin ja saada heidät pois kotisohvilta”, sanoo nuorisotyöntekijä Peter Lindström Vantaan kaupungilta.

”Erilaiset harrastukset ovat myös oivallisia mahdollisuuksia kehittää nuorten työelämätaitoja, kuten sosiaalisia taitoja, ryhmässä toimisen taitoja ja toisten kuuntelua tai vaikkapa luovaa ilmaisua”, toteaa Combo-hankkeen projektipäällikkö Auli Airila Työterveyslaitokselta.

Harrastekirjastotapahtuma toteutetaan yhteistyössä Vantaan kaupungin nuorisopalveluiden kanssa. Combo-hankkeessa toteutetaan vastaavalla konseptilla myös ammattikirjastotapahtumia nuorille. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto.

Seuraa hankkeen etenemistä ja osallistu keskusteluun Twitterissä hashtagilla#Combohanke.

Lue myös Nuorille lainattavaksi ammattilaisia työelämästä ja blogitekstejä hankkeesta.