Tunnistatko eettisen kuormituksen -testi

Eettistä kuormitusta koetaan tilanteissa, joissa työntekijä ei tiedä oikeaa tapaa toimia tai joissa työntekijä joutuu toimimaan omien arvojensa tai sääntöjen ja normien vastaisesti.

Vanhustyössä tällaisia haastavia tilanteita voi syntyä esimerkiksi potilaan hoitoon liittyvissä kysymyksissä tai kun työhön tarkoitetut resurssit eivät ole riittäviä.

Esittelemme kuusi kuvitteelista esimerkkitilannetta. Tuntuvatko ne tutulta? Testaa!
Sisällysluettelo

Arvoisa pilotoija, tämä on testin tekstiversio. Varsinainen testi sujuu seuraavasti:

  • 6 videota, joita jokaista seuraa kysymys: Oletko huomannut vastaavan tilanteen omassa työyhteisössäsi?  
  • Kyllä > Onko se vaivannut mieltäsi?  
  • Kyllä/Ei > Seuraava kysymys 
  • En > Seuraava kysymys

 

Suoraan kentälle vaan 

Uudessa paikassa taas laitettiin suoraan vaan kentälle. Kyllähän minä tätä perustyötä osaan tehdä, mutta kyllä jonkunlainen perehdytys pitäisi saada just tietyn yksikön käytäntöihin ja tiloihin. Parasta tietty olisi, jos saisi perehtyä jotenkin niihin asiakkaisiinkin. Yleensä ei vain tunnu olevan aikaa eli suoraan hommiin vaan. 

 

Nipistetään vielä vähän

Kyllä sitä haluaisi antaa asiakkaalle aikaa. Pysähtyä istumaan, olla siinä ja käydä asioita rauhassa läpi. Odotukset on kovat ja laki määrää. Hygienia, ruoka ja lääkkeet on pakko hoitaa, samoin kirjaamiset. Silti tuntuu, että kiireessä pitäisi vaan vielä nipistää. 

 

Erimielisyksiä hoidosta

Meillä hoitohenkilökunnan kesken on välillä  erilaisia näkemyksiä potilaan hoidosta. Potilas on itse voinut ilmaista tahtonsa ja omaisillakin voi olla oma näkemyksensä. Yritä siinä sitten valita, miten toimia.

 

Itsemääräämisoikeus 

Vanhuksen tahtoa pitää kunnioittaa, mutta emmehän me voi jättää potilasta pesemättä, ruuatta tai lääkkeittä, vaikka potilas ei ymmärtäisi enää niiden tarpeellisuutta. Joskus tuntuu, että suostuttelu vie liikaa aikaa kiireisessä arjessa.
 

Aika menee omaisiin

On sellaisia omaisia, joiden kanssa ei vaan meinaa päästä samalle ajatustasolle tai löytää yhteistä säveltä, vaikka kuinka yrittäisi. Kyllä me ymmärrämme sen omaisten huolen. Joskus kuitenkin tuntuu, että potilaille tarkoitetusta ajasta menee liian paljon aikaa omaisten kanssa keskusteluun.

 

Virheeseen vaikea puuttua

Kyllähän sitä välillä on huomannut, että työkaveri tekee jonkun virheen, mutta vaikea siitä on sanoa. Ei sitä mielellään haluaisi riidellä tai loukata. Joko ei ole osannut tai sitten on välinpitämätön, mikä sekin on kyllä aika paha.

 

 

Testin tuloksena testajalle on kolme vaihtoehtoista vastausta: 

Vain Ei-ratkaisuja eli ei ole koskaan kohdannut eettisiä tilanteita/ristiriitoja  

Mieti vielä hetki! 

Vastaustesi perusteella et ole henkilökohtaisesti kohdannut työssäsi eettisesti hankalia tilanteita. Tutkimuksen mukaan ne kuitenkin ovat vanhuspalveluissa yleisiä. Pysähdy vielä hetkeksi ja mieti omaa työtäsi. Oletko joutunut jossain kohtaa pohtimaan, mikä on oikein ja mikä väärin? 

Haluatko tutustua eettiseen kuormitukseen vähän tarkemmin? Lisälukemiseksi suosittelemme Työpiste-lehden juttua: Eettinen kuormitus työssä – kymmenen kysymystä ja vastausta (Linkki: https://www.ttl.fi/tyopiste/eettinen-kuormitus-tyossa-kymmenen-kysymyst…

Oletko esihenkilö? Pyydä työntekijöitäsikin tekemään tämä testi ja jutelkaa tuloksistanne. Tutustu myös xx-malliin, josta löydät tietoa ja työkaluja eettisen kuormituksen hallintaan: Linkki etusivulle 

 

Kyllä vastauksia, mutta jatkokysymykseen vain ei-vastauksia eli on kohdannut eettisiä ristiriitoja, mutta ei ole jäänyt vaivaamaan  

Eettisen kuormituksen hallinta hanskassa? 

Vastaustesi perusteella tunnistat eettisesti ristiriitaiset tilanteet, mutta ne eivät ole jääneet vaivaamaan sinua. Hienoa, osaat käsitellä eettistä kuormitusta. Tutkimuksen mukaan eettinen kuormitus on kuitenkin yleistä vanhustyöntekijöiden keskuudessa. Monia eettisesti ristiriitaiset tilanteet jäävät painamaan ja niitä olisi hyvä käsitellä työyhteisössä. Etenkin uransa alussa olevat kaipaavat usein tukea vaikeiden tilanteiden käsittelyyn jaksaakseen työssä. 

Sinulla luultavasti on jo omia hyviä keinoja eettisen kuormituksen hallintaan, mutta haluaisitko kuulla lisää? Suosittelemme katsomaan 10 minuuttia pitkän Eettinen kuormitus kuriin -koulutusvideon (Youtube-videon upotus: https://youtu.be/iCiVsNCSDLQ)  

Keinoja kuormitustekijöiden hallintaan löydät myös Pötki pitkälle -julkaisustamme (linkki: www.ttl.fi/potkipitkalle). 

Oletko esihenkilö? Pyydä työntekijöitäsikin tekemään tämä testi ja jutelkaa tuloksistanne. Tutustu myös xx-malliin, josta löydät tietoa ja työkaluja eettisen kuormituksen hallintaan: Linkki etusivulle 

 

Kyllä vastauksia ja ainakin yksi kyllä-vastaus jatkokysymykseen eli on kohdannut, on jäänyt vaivaamaan 

Eettiseen kuormitukseen löytyy ratkaisukeinoja! 

Vastaustesi perusteella tunnistat eettisesti ristiriitaiset tilanteet, ja ne jäävät ainakin joskus vaivaamaan sinua. Eettiset ristiriidat ja kuormitus ovat osa vanhustyötä, niitä ei voi täysin poistaa. Kuormitusta voidaan kuitenkin vähentää ja hallintakeinoja on. Jotain voit tehdä itse, mutta parhaat tulokset saadaan, kun koko työyhteisö on mukana pohtimassa juuri teille sopivia keinoja eettisen kuormituksen hallintaan. Voisitko ottaa asian puheeksi työyhteisössäsi tai esihenkilösi kanssa? Liikkeelle voitte lähteä vaikka siitä, että kaikki tekevät tämän testin.  

Vinkkejä ja keinoja eettisen kuormituksen hallintaan: 

Eettinen kuormitus kuriin -koulutusvideon (Linkki: https://youtu.be/iCiVsNCSDLQ)  

Pötki pitkälle – Keinoja työn kuormitustekijöiden hallintaan sosiaali- ja terveysalan yrittäjille ja työntekijöille (linkki: www.ttl.fi/potkipitkalle

Oletko esihenkilö? Pyydä työntekijöitäsikin tekemään tämä testi ja jutelkaa tuloksistanne. Tutustu myös xx-malliin, josta löydät tietoa ja työkaluja eettisen kuormituksen hallintaan: Linkki etusivulle