”Tahtoohan se kello joka aamu soida liian aikaisin. Usein olen melko väsynyt.”

”Kieltämättä päivät venyvät pitkiksi turhan usein, ja se vie aikaa liikunnalta, läheisiltä ja kotitöiltä.”

”Aina on tuli hännän alla, jonossa tekemättömiä töitä ja liian vähän aikaa tehdä asioita kunnolla.”

Kuulostaako tutulta? Oma työkyky välillä huolettaa, mutta aika ei anna myöten tehdä asialle mitään? Nyt sinulla on ainutlaatuinen mahdollisuus tukea työkykyäsi yksinkertaisella ja helppokäyttöisellä mobiilisovelluksella.

Miksi kannattaa osallistua?

Saat käyttöösi Palaudu!-mobiilisovelluksen. Se auttaa sinua tunnistamaan työkykyyn ja työstä palautumiseen liittyvät tekijät, jotka ovat kunnossa ja joissa on kehitettävää. Se myös kannustaa ja ohjaa tekemään muutoksia.

Palaudu!-sovellus auttaa sinua asettamaan itsellesi sopivia tavoitteita ja antaa vinkkejä tavoitteiden toteuttamiseen. Opit keinoja stressinhallintaan, palautumiseen, työajan tehostamiseen, palautumista edistävään liikuntaan ja ruokatottumuksiin sekä hyvään uneen. Viikoittainen oman tilanteen seuranta auttaa sinua arvioimaan omaa edistymistäsi ja huomaamaan, mikä toimii parhaiten juuri sinulla.

Kuka sopii tutkittavaksi?

Sovit tutkimukseen, jos

  • toimit kokoaikaisesti yrittäjänä
  • yrityksessäsi työskentelee alle 10 työntekijää
  • käytät Android-käyttöjärjestelmällä varustettua älypuhelinta

Ilmoittautuminen on päättynyt

 Tutkimukseen ilmoittautuminen on päättynyt 18.2.2018. Kiitos kaikille mukaan lähteneille.

Mihin sitoudut

Tutkimukseen valitut yrittäjät sitoutuvat käyttämään Palaudu!-mobiilisovellusta vähintään kahden kuukauden ajan useimpina päivinä viikossa ja vastaamaan kyselyihin yhteensä kolme kertaa. Lisäksi 30-40 tutkimukseen osallistuvaa henkilöä arvotaan mukaan haastattelututkimukseen. Tutkimukseen osallistuminen on maksutonta.

Näin tutkimus etenee

Tutkimus kestää noin vuoden.

Edellytämme mukaan pääseviltä yrittäjiltä suomen kielen ymmärtämistä, suostumusta kerättävien tietojen hyödyntämisestä tutkimuksessa ja Android-käyttöjärjestelmällä varustetun älypuhelimen käyttömahdollisuutta.

Rekrytoimme tutkimukseemme kaksi yrittäjäryhmää, joista toinen saa käyttöönsä Palaudu!-sovelluksen alkuvuodesta 2018. Toinen, ns. vertailuryhmä, saa Palaudu!-sovelluksen käyttöönsä kesällä 2018.

Sovellus tukee työstä palautumista ohjaamalla esimerkiksi liikunnan lisäämiseen, ajanhallintaan, oikeaan ruokailurytmiin ja stressin hallintaan.

 

Tutkimuksen toteuttavat

Tutkimus on Työterveyslaitoksen, Oulun, Tampereen ja Kölnin yliopistojen yhdessä toteuttama hanke, jota rahoittaa Suomen Akatemian Strategisen tutkimuksen neuvosto.