Onko suojaimissasi CE-merkintä?

Suomessa myytävien henkilönsuojainten on oltava CE-merkittyjä ja täytettävä henkilönsuojaindirektiivin 89/686/EEC vaatimukset. Valmistajan tai maahantuojan tulee testauttaa ja tyyppitarkastuttaa Suomeen tai Euroopan talousalueen (ETA) markkinoille myyntiin tulevat tuotteet, jos ne kuuluvat henkilönsuojaindirektiivin ryhmään II tai III. Tämän lisäksi valmistajan on laadittava kaikille henkilönsuojaimille vaatimustenmukaisuusvakuutus.

Tarkastetut ja hyväksytyt henkilönsuojaimet tunnistaa CE-merkinnästä ja kutakin tuotetta koskevan standardin numerosta. Vakavilta vaaroilta suojaavissa ryhmän III henkilönsuojaimissa on CE-merkinnän lisäksi henkilönsuojaimen tasalaatuisuutta valvovan ilmoitetun laitoksen numero.

Henkilönsuojainten testaus ja sertifiointipalvelut

Tarjoamme henkilönsuojainten testaus-, sertifiointi- ja laadunvarmistuspalveluja ainoana Suomessa. Riippumaton ja asiantunteva testaus- ja sertifiointipalvelumme kattaa muun muassa:

  • suojavaatteet ja suojakäsineet
  • työ- ja turvajalkineet
  • kuulonsuojaimet
  • putoamissuojaimet

Valvomme myös vakavilta vaaroilta tai hengenvaaralta suojaavien ryhmän III henkilönsuojainten laatua:

  • valmiiden tuotteiden EY-laadunvarmistus, Suojaindirektiivi pykälä 11A
  • tuotannon EY-laadunvarmistus, Suojaindirektiivi pykälä 11B.

Toimintamme on akkreditoitua

Työterveyslaitos on pätevä tekemään henkilönsuojaindirektiivin 89/686/EEC edellyttämiä vaatimustenmukaisuuden arviointeja ja on ilmoitettu laitos numero 0403 henkilönsuojaimille.

Sertifiointi- eli EY-tyyppitarkastuspalvelu on FINAS-akkreditointipalvelun standardin EN ISO/IEC 17065 mukaan päteväksi hyväksymää toimintaa (S039). Ilmoitetun laitoksen toimintaa seuraa ja valvoo sosiaali- ja terveysministeriö. Testauslaboratoriomme on FINAS-akkreditointipalvelun standardin EN ISO/IEC 17025 mukaan päteväksi hyväksymä testauslaboratorio T013.

Asiakkaamme arvostavat erityisesti laajaa osaamisestamme, korkeatasoista testauslaboratoriotamme ja nopeaa palveluamme.

Hae CE-merkintäoikeutta

Lataa CE-merkintäoikeuden hakemiseen tarvittava  EY-tyyppitarkastuslomake.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse tai oheisella yhteydenottolomakkeella. Ota yhteyttä jo tänään!