Palomies, onko työkuntosi testattu?

Palomiesten ja pelastushenkilöstön työ on fyysisesti ja henkisesti vaativaa. Alalle pyrkivien ja alalla toimivien ammattilaisten suorituskykyä ja terveyttä arvioidaan ja testataan säännöllisesti. Terveystarkastukset ja suorituskykymittaukset ovat oleellinen osa työkelpoisuuden toteamista. Niiden avulla varmistetaan, että he pystyvät suoriutumaan työtehtävistään vaarantamatta omaa, pelastettavan tai työtovereiden terveydentilaa tai turvallisuutta.

Työkyvyn arviointia alan johtavalta asiantuntijalta

Tarjoamme monipuolisia arviointipalveluja ja kuntotestejä palo- ja pelastusalalle pyrkiville henkilöille. Toteutamme myös palomiesten ja pelastushenkilöstön määräaikaistarkastuksiin liittyviä arviointeja ja mittauksia.

Arviointipalveluihimme sisältyvät:

  • Terveystarkastukset
  •  Fyysisen suorituskyvyn mittaaminen
    • Lihaskuntotestit
    • Spiroergometriatutkimus
    • Kliiniset rasituskokeet
  • Keuhkofunktiotutkimukset (astma)
  • Jatkohoito-ohjeet

Olemme johtava toimija palo- ja pelastusalan työkuntoisuuden arvioimisessa ja arviointimenetelmien kehittämisessä. Vahvan asiantuntijuutemme perustana on pitkäaikainen tutkimustoimintamme alalta sekä vankka käytännön kokemus.

Varaa aika suorituskyvyn arviointiin

Järjestämme palo- ja pelastusalalle pyrkiville henkilöille arviointeja vuosittain hakuprosessin yhteydessä (tammi-maaliskuussa ja elokuussa). Voit varata sinulle sopivan arviointiajan verkossa tai puhelimitse. Verkkoajanvaraus avautuu tällä sivulla noin 2 kuukautta ennen hakuajan alkamista.

Työterveyslaitos /Fysiologian laboratorio
Topeliuksenkatu 41b 2krs, 00250 Helsinki
puh. 030 4742101 (ma-pe 9.00-10.00 ja 12.00-13.00)

Varaa aika palo- ja pelastusalan suorituskykyarviointiin >>

Palomiesten ja pelastushenkilöstön työkuntoisuuden arvioinneista, määräaikaistarkastuksista sekä muista palveluun liittyvistä asioista saat lisätietoa asiantuntijoiltamme oheisella yhteydenottolomakkeella.