Sisäilmastokysely osana työpaikan sisäilma-asioiden ratkaisuprosessia

Sisäilma-asioiden ratkaisemisessa tärkeää on moninäkökulmainen lähestymistapa ja moniammatillinen yhteistyö.

Osana sisäilma-asioiden selvittämistä voidaan tarvittaessa kartoittaa ryhmätasolla tilojen käyttäjien kokemuksia. Kyselyn avulla ei kuitenkaan voi arvioida onko rakennuksessa tai sen järjestelmissä ongelmaa, vaan rakennus täytyy tutkia erikseen. Kyselyllä voidaan saada tietoa käyttäjien sisäympäristöön liittämiin oireisiin ja haittoihin sekä sisäilmaongelman ratkaisemiseen vaikuttavista tekijöistä.

Kenelle sisäilmastokysely soveltuu?

Kysely toimii parhaiten osana sisäilma-asioiden selvittelyn kokonaisprosessia, ja sen tuloksia tulee tarkastella yhdessä kohteessa tehtyjen selvitysten ja havaintojen kanssa. Alla olevasta kuvasta näet, missä kohdin prosessia kannattaisi harkita sisäilmastokyselyn teettämisen tarvetta.

Kaavio sisäilmaprosessista ja sisäilmastokyselyn roolista prosessissa

Kaavio sisäilmaprosessista ja sisäilmastokyselyn roolista siinä

Tarvittaessa voit tiedustella kyselyn soveltuvuutta asiantuntijoiltamme. Lisätietoa muista sisäilmaongelmien ratkaisemiseen liittyvistä palveluistamme saat rakennusterveysasiantuntijoiltamme.

Palveluvalikoimaamme kuuluvat mm.:

  • annamme asiantuntijalausuntoja rakennuksen olosuhteista ja terveydellisestä merkityksestä
  • annamme askelmerkkejä sisäilma-asiassa etenemisessä
  • osallistumme ulkopuolisena asiantuntijana sisäilmaryhmien toimintaan
  • tarjoamme sisäilmaan liittyvää koulutusta sekä verkkovälitteisesti että lähikoulutuksena.

Lue lisää sisäilmapaveluistamme >>

Sisäilmastokyselypalvelumme soveltuu toimistojen, koulujen, päiväkotien ja terveydenhuollon sekä näitä vastaavien työtilojen arviointiin. Kysely on tarkoitettu kohteisiin, joissa on vähintään 20 näissä tiloissa päätoimisesti (vähintään puolet työajastaan) työskentelevää henkilöä.

Tilaa sisäilmastokysely

Voit tilata sisäilmastokyselyn lähettämällä tilauslomakkeen sekä kohteessa työskentelevien henkilöiden sähköpostiosoitteet excel-liitetiedostona, ryhmäjaon mukaisesti ryhmiteltynä, osoitteeseen sisailmastokyselypalvelu@ttl.fi.

Voit halutessasi lähettää tiedot myös Työterveyslaitoksen turvapostiin. Jotta voit lähettää viestin ja saada siihen vastauksen, sinulla pitää olla toimiva sähköpostiosoite ja puhelinnumero.

Kysy lisää palveluistamme

Mikäli teillä on kysyttävää sisäilmastokyselyyn tai sen tilaamiseen liittyen, työpaikallanne on vähemmän kuin 20 työntekijää tai siellä on juuri tehty remontteja, pyydämme teitä ystävällisesti ottamaan yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse sisailmastokyselypalvelu@ttl.fi tai puhelinpalveluumme 030 474 2010 (avoinna maanantaista torstaihin klo 12.00 – 13.00 välisenä aikana).

Tietosuojaseloste