Vähennä sairauspoissaoloja työkykyjohtamisella

Työkykyjohtaminen on osa henkilöstöhallinnon, esimiesten ja organisaation johdon tehtäväkenttää. Työkyvyn johtamisen haasteet voivat näkyä organisaatioissa monella tavalla:

  • Sairauspoissaolot ja työkyvyttömyyseläkkeet kasvattavat kustannuksia ja vähentävät tuottavuutta.
  • Esimiehillä ei ole keinoja tai osaamista puuttua työkyvyn ongelmiin riittävän ajoissa.
  • Henkilöstöhallinnolla on haasteita työterveyshuollon palvelujen ostamisessa

Asiantuntevaa tukea työkyvyn johtamiseen

Tarjoamme monipuolisia palveluja työkyvyn johtamisen kehittämiseksi organisaation eri tasoilla. Sparraamme johtoryhmiä työkyvyn johtamisen strategisessa kehittämisessä.  Autamme henkilöstöhallintoa työterveyshuollon palvelujen hankinnassa ja työterveysyhteistyön kehittämisessä. Esimiehille tarjoamme työkaluja ja tukea työkykyjohtamisen käytännön haasteisiin.

Yhteistyö kanssamme käynnistyy esimerkiksi työkykyjohtamisen nykytilan arvioinnin työpajassa. Tulosten perusteella suunnittelemme yhdessä tarpeeseenne sopivat kehitystoimenpiteet. Palveluitamme ovat:

  • johtoryhmän oivalluttaminen henkilöstöriskien hallintaan
  • työkykyjohtamisen työpakki esimiehille
  • työkykyjohtamisen sparraaminen
  • työterveyshuollon palvelujen ostaminen ja kilpailuttaminen
  • työterveysyhteistyön sparraaminen

Puolueeton kumppani työkykyjohtamisen kehittämisessä

Meillä on laaja-alainen asiantuntemus työkyvyn johtamisessa ja työterveysyhteistyön kehittämisessä, sekä ymmärrystä niiden liiketaloudellisista vaikutuksista. Olemme luotettava, neutraali ja korkean ammattietiikan omaava kumppani. Toimintamme perustana on pitkäaikainen tutkimus- ja kehittämistyö.

Hyvinvoiva henkilöstö on organisaation tärkein voimavara

Työkykyjohtaminen on tärkeä osa nykyaikaista johtamista. Strategisten toimenpiteiden ja käytännön työkalujen avulla voidaan hallita työntekijöiden työkykyongelmista aiheutuvia henkilöstöriskejä, sairauspoissaolot vähenevät ja työkyvyttömyyseläkkeiden määrä pienenee.

Organisaation tarpeisiin sovitettu ja huolella valittu työterveyshuollon palvelujen tuottaja on olennainen osa työkykyjohtamisen kokonaisvaltaista toimintamallia. Hedelmällinen yhteistyö työterveyshuollon kanssa auttaa kohdentamaan resurssit oikein, parantaa tuloksia ja kustannustehokkuutta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse tai oheisella yhteydenottolomakkeella. Ota yhteyttä jo tänään!