Skip to content

Työuran uurtaja® -valmennus

Työuran uurtaja® on työpaikoilla toteutettava ryhmävalmennus, joka tähtää työkyvyn ylläpitämiseen ja työhön liittyvän motivaation vahvistamiseen. Valmennus on tarkoitettu työuransa keskivaiheilla oleville.

Työuran uurtaja® -valmennuksen avulla vahvistetaan työntekijöiden itseohjautuvuutta oman työuransa suunnittelussa. Se soveltuu työpaikoille, joissa halutaan panostaa työkyvyn ylläpitämiseen työntekijälähtöisesti.

Työkyvyn ja -hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että työntekijän osaaminen ja tavoitteet vastaavat työn vaatimuksia ja mahdollisuuksia. Valmennuksen ryhmätapaamisissa voi pohtia omaa uratilannettaan ja tehdä tulevaisuudensuunnitelmia ryhmän tuella.

Työuran uurtaja® -valmennukset hyödyt

TAIDOT JA KYVYT ESIIN

Omien vahvuuksien ja kehittymistarpeiden tunnistaminen parantaa itsetuntoa.

RYHMÄN VERTAISTUKI

Muiden ryhmäläisten kokemukset ja ideat auttavat eteenpäin.

VASTOINKÄYMISIIN VARAUTUMINEN

Ratkaisujen pohtiminen jo ennalta auttaa pärjäämään muutoksissa.

TAVOITTEIDEN KIRKASTAMINEN

Realistiset ja saavutettavat tavoitteet tukevat hyvinvointia ja elämän sujumista.

Kenelle valmennus on tarkoitettu?

Työuran uurtaja® -valmennus on tarkoitettu erityisesti työuran keskivaiheilla oleville työntekijöille. Valmennus on tarvittaessa mahdollista kohdentaa myös työuransa alkuvaiheessa oleville tai tietylle ammattiryhmälle.

Valmennuksen sisältö ja toteutus

Valmennuksen alussa tunnistetaan henkilökohtaisia voimavaroja, tavoitteita ja ongelmia. Sen jälkeen ongelmiin kehitetään ratkaisuja yhdessä muiden osallistujien kanssa. Lopuksi ratkaisujen hyödyntämistä harjoitellaan pienryhmissä.

Ryhmässä toteutettavan valmennuksen kesto on 16 tuntia, ja se toteutetaan 2–4 osassa.

Valmennus on kehitetty yhteistyössä työpaikkojen kanssa, ja sen vaikuttavuus on osoitettu tutkimuksella.

Kouluttaudu Työuran uurtaja® -ohjaajaksi

Järjestämme lisäksi Työuran uurtaja® -ohjaajakoulutusta. Se antaa valmiudet toteuttaa valmennus oman organisaation työntekijöille. Ohjaajan koulutus soveltuu henkilöstöhallinnon ammattilaisille, työterveyshuollon asiantuntijoille sekä muille työhyvinvoinnin parissa työskenteleville.

Pyydä esittely tai tarjous

Kerromme mielellämme lisätietoja ja muokkaamme tarpeisiisi sopivan kokonaisuuden. Pyydä lisätietoja tai tarjous oheisella yhteydenottolomakkeella.

Työuran uurtaja® -valmennus on osa Työurajohtamisen työkalupakkia. Tutustu myös muihin työkaluihimme!

Oletko työuramenetelmien ohjaaja?

Kirjaudu työtilaan

Aiheesta Työpiste-verkkolehdessä