Työaika koskettaa jokaista työtä tekevää

Työajoilla on kokonaisvaltainen vaikutus työntekijän työhyvinvointiin ja työkykyyn. Erityisesti vuoro- ja yötyö on fyysisesti, psyykkisesti ja sosiaalisesti kuormittavaa. Vuorotyön haittojen vähentäminen ja työvuorosuunnittelun kehittäminen on tärkeässä roolissa niin hoito- ja turvallisuusalalla, teollisuudessa kuin liikenne- ja kuljetusalalla.

Työajan järjestämisestä päättää työnantaja. Työnantajan on noudatettava työaikadirektiiviä, työaikalakia ja työehtosopimuksia. Työajoista päätettäessä työnantajan on huomioitava työsuojelu- ja työterveyslainsäädäntö.

Kokonaisratkaisuja työaikojen ja vuorotyön haasteisiin

Työaika-asiantuntijamme auttavat asiakkaitamme työaikoihin ja vuorotyöhön liittyvissä haasteissa. Räätälöimme palvelukokonaisuutemme aina asiakaskohtaisesti.  Palvelukokonaisuutemme voi muodostua asiantuntijapalveluista, koulutuksesta ja/tai asiakaskohtaisista tutkimus- ja kehityshankkeista.

Esimerkkejä palveluistamme:

  • kyselytutkimukset ja mittaukset vuorotyön ongelmien ja kehittämistarpeiden selvittämiseksi
  • vuorotyöjärjestelmien kehittämisen ideointi (esim. työaikakuormituksen arviointi)
  • vuorotyöhön ja työaikoihin liittyvät kehityshankkeet (esim. työaikamallin suunnittelu, työaikapajat, kokeilut, seuranta ja arviointi)
  • koulutukset vuorotyön haittojen vähentämiseksi

Tutkittua tietoa työaikaratkaisuista

Työhyvinvoinnin tutkimus- ja palvelulaitoksena olemme riippumaton ja puolueeton toimija suomalaisessa työmarkkinakentässä.

Meillä on pitkä kokemus työaikajärjestelmien kehittämisestä.  Ratkaisumme perustuvat kansainvälisesti arvostettuihin tieteellisiin työaika- ja vuorotyötutkimuksiimme.

Monitieteisen asiantuntijaryhmämme ansiosta voimme tarjota asiakkaillemme räätälöidyn ratkaisun työaikakysymyksiin.

Menestys perustuu hyviin työaikaratkaisuihin

Työaikaratkaisujen kehittäminen on kokonaisvaltaista kehitystyötä josta hyötyvät sekä työnantaja että työntekijä.

Onnistuneiden ratkaisujen avulla työn tekemisestä tulee taloudellista, turvallista ja tekijöilleen miellyttävää. Työn kuormittavuus ja sairauspoissaolot vähenevät sekä työntekijän hyvinvointi paranee. Työnantajan näkökulmasta onnistuneet ratkaisut parantavat työn sujuvuutta ja tuottavuutta.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

Tavoitat asiantuntijamme puhelimitse, sähköpostitse tai oheisella yhteydenottolomakkeella. Ota yhteyttä jo tänään!