KÄYTTÖOHJE

1.  Keräin ja sen kansi on pakattu alumiinirasiaan. Käytetty keräin lähetetään samassa rasiassa takaisin laboratorioon analysoitavaksi. Säilytä tyhjää rasiaa puhtaassa ympäristössä, ei mittauskohteessa.

 

 

2.  Ennen keräimen käyttöönottoa, täytä analyysitilauskaavake. Keräimen tunnuksen saat rasiassa olevasta keräimestä, mutta avaa rasia vasta kun olet aloittamassa mittaukset.

 

 

ENNEN MITTAUSTA

3.  Ota keräin alumiinirasiasta. Kirjoita keräimen taakse aloitusaika lyijy- tai kuulakärkikynällä (ei tussilla, sillä sisältää liuottimia). Siirry välittömästi kohtaan 4.

 

4. A  Mittaus hengitysvyöhykkeeltä: Kiinnitä keräin työntekijän vaatetukseen lähelle hengitysvyöhykettä. ÄLÄ KOSKE VALKOISEEN KALVOON!

4. B  Mittaus kiinteästä kohteesta: Ripusta keräin 1,5 m korkeudelle edustavalle paikalle mittauskohteeseen. Vältä sijoittamista nurkkaan tai valaisimen lähelle.

Keräysaika ennalta laaditun mittaussuunnitelman mukaan (8 tuntia – 1 viikko)

 

MITTAUKSEN PÄÄTYTTYÄ

5.  Poista muovirengas ja valkoinen kalvo esim. kolikon avulla.

 

 

6.  Ota esiin muovikansi alumiinirasiasta.

 

 

 

 

7.  Paina muovikansi paikoilleen ja varmista, että molemmat tulpat ovat tiiviisti kiinni. Mittaus on päättynyt. Kirjoita lopetusaika keräimen taakse ja analyysitilauskaavakkeeseen.

 

 

8.  Keräin suljetaan alkuperäiseen alumiinirasiaansa ja lähetetään laboratorioon analysoitavaksi. Säilytä keräintä puhtaassa ympäristössä ennen
lähettämistä.

9.  Näytteet toimitetaan laboratorioon niin, että ne eivät jää esim. viikonlopuksi postiin. Näytteitä voidaan tarvittaessa säilyttää muutamia päiviä jääkaapissa.

 

Analysoivan laboratorion osoite

Työterveyslaitos
Työympäristölaboratoriot
PL 40, 00032 TYÖTERVEYSLAITOS

Käyntiosoite: Topeliuksenkatu 41 b, Helsinki

Lisätietoja

Evgeny Parshintsev p. 030 4742198 evgeny.parshintsev@ttl.fi
Outi Kammonen p. 030 474 2951 outi.kammonen@ttl.fi