Seitsemän sotelaista:
Janne Tapola

Kuka olet ja missä työskentelet?

Olen Janne Tapola, 40-vuotias YTM. Työskentelen päihdehuollon johtajana pienen Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymän ylläpitämässä Tuustaipaleen kuntoutumiskeskuksessa, joka sijaitsee Mäntyharjulla Etelä-Savossa. Tarjoamme kunnille päihdehuollon laitos- ja asumispalveluita.

KESÄ/SYKSY 2018

1. Mitä työpaikallesi nyt kuuluu?

Meille sote tuli etuajassa. Tuustaipaleen kuntoutumiskeskus siirtyi liikkeenluovutuksena osaksi Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymää (Essote) viime vuoden vaihteessa. Vanhalle työnantajalle (Itä-Suomen päihdehuollon kuntayhtymä) jäi vapaaehtoisesti pari työntekijää ja vastentahtoisesti kaksi työntekijää, joista toinen olen minä. Sitä, miksi esimerkiksi minä en ollut osana liikkeenluovutusta, ei työnantajalleni kerrottu.

Nykyinen nimikkeeni on kuntayhtymän johtaja. Kutistuneella työporukallamme lähinnä myymme omaisuutta sekä hoidamme hallinnollisia tehtäviä ja rakennuksia. Essote aloitti palvelutuotantonsa meidän tiloissa, mutta siirtyi täältä pois jo toukokuussa. Tuustaipaleen kuntoutumiskeskuksen laitosalue tulee elokuussa julkiseen myyntiin.

2. Onko sote-uudistukseen valmistautuminen näkynyt konkreettisesti työssäsi ja työpaikallasi? Miten?

Konkretia oli jo edellisessä vastauksessa. Palvelutuotanto ja tukipalvelut integroitiin jo sote-kuntayhtymään. Esimies ja hallinto pakotettiin ulkopuolelle. Kaksi henkilöä on nyt sote-uudistukseen varautumisen seurauksena irtisanomisuhan alaisia. Lienemmekö Suomen ensimmäiset?

3. Oletko huolestunut sote-uudistuksen viivästymisestä vai onko se helpotus?

Olen huojentunut siitä, että palvelutuotantomme sai vakaamman työnantajan. Viivästys olisi ollut taloudellisen kannattavuuden rajoilla keikkuvalle kuntayhtymälle tosi vaikea asia. Nyt viivästyksellä ei oikein ole enää työnantajalleni merkitystä. Olen sitoutunut olemaan kuntayhtymän alasajossa loppuun asti, joten vielä pari vuotta olen näillä näkymin sote-asioiden ulkokehällä. Sitten olenkin ”työmarkkinoiden käytettävissä”.

KESÄ/SYKSY 2017

1. Minkälainen on työyhteisösi ja millaista on työn arki? 

Kuntayhtymässä on noin 30 työntekijää. Meillä on töissä sairaanhoitajia, lähihoitajia, sosionomeja ja osa-aikainen lääkäri. Kaikki tukipalvelut ja valtaosa toimistotöistä hoidetaan omana tuotantona, joten meillä on myös kirjanpitäjä, toimistotyöntekijä sekä ruokahuollon, puhtaanapidon ja kiinteistöhuollon ammattilaisia. Lisäksi meillä on metsätyönjohtaja. Arki on eläväistä, sillä vastaan kaikesta toiminnasta yhtymähallitukselle.

2. Millä tavoin tuleva sote-uudistus näkyy työyhteisössänne? Miten siitä puhutaan? Oletteko saaneet tietoa riittävästi? 

Sote-uudistus on tarjoamassa meille vähintään pienen maanjäristyksen. Kunnallisena toimijana kuntayhtymä lopettaa palvelutuotannon, ja koko henkilökunta siirtyy uudelle työnantajalle. Viime viikolla henkilöstölle kerrottiin, että neuvottelemme palvelutuotannon ja koko henkilöstön siirrosta paikallisen Essoten (Etelä-Savon sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä) vastuulle mahdollisesti jo vuoden 2018 alusta. Tämä herättää paljon huolta ja pohdintaa. Vielä ei ole vastauksia. Tietoa ei siis todellakaan ole riittävästi. Sinänsä muutosta on jo odotettu, mutta se on siis aikaistumassa vuodella.

3. Mikä uudistuksessa mietityttää? Mihin kaipaisitte tukea? 

Sote-uudistus voi tarkoittaa tässä yhteydessä mitä vain. Eniten pohdintaa aiheuttaa se mahdollisuus, että palvelutuotanto täällä Tuustaipaleella lakkaa. Asiaa koskevat päätökset tehdään Essotessa tai maakuntahallinnossa ja se tuntuu vielä vieraalta ja jäsentymättömältä asialta. Puhtaasti omasta näkökulmastani haluaisin saattaa kuntayhtymän kunnialla loppuun – kuntayhtymän purkuun – saakka. Siihen työhön ohjaus ja vertaistuki olisi enemmän kuin tarpeen.

4. Mitä mahdollisuuksia näet uudistuksessa?

Pienen kuntayhtymän toiminnasta vastaavana energiaani menee valtavasti ”hukkaan” omaan päätöksentekojärjestelmään. Myös huoli taloudellisesta kannattavuudesta on koko ajan pakottanut keskittymään vääriin asioihin. Asiakastyön näkökulmasta kuntayhtymämalli luo tarpeettomia raja-aitoja: esimerkiksi asiakkaan palvelutarve arvioidaan usein meillä, mutta päätös tehdään toisten organisaatioiden sisällä. Päihdehuollon asiakkaiden palveluketjut on nykyisin niin huonosti vaiheistettuja, ettei sote-uudistus ainakaan huonompaa voi tarjota tilalle.

5. Millaisia toiveita tai terveisiä sinulla ja työkavereillasi olisi päättäjille uudistuksen valmistelussa?

Ei riidellä, vaan rakennetaan. Jos ideologia ja käytäntö eivät ole sovitettavissa yhteen, ei käytäntö voi väistää.