Kampanjan verkkosivut löytyvät osoitteesta www.terveellinentyo.fi. Sosiaalisessa mediassa kampanjaa voi seurata ja siihen voi osallistua hashtagilla #kemiallisettekijät. Kampanja viestii  Twitterissä ja Facebookissa.

Kilpailukykyä riskien hallinnalla -tilaisuuteen voi ilmoittautua

Kampanjan maksuton alueellinen tilaisuus torstaina 8.11.2018 klo 12.00–16.00 Puistotornissa Hämeenpuisto 28, Tampere

Sosiaali- ja terveysministeriön ja Euroopan työterveys- ja työturvallisuusviraston kampanjatilaisuus Terveellinen työ – Tunnista ja hallitse kemialliset tekijät pidetään torstaina 8.11.2018 klo 11.00–16.00 Puistotornissa Tampereella. Tilaisuus alkaa kevyellä lounalla klo 11-12.

Tilaisuuden tarkoituksena on lisätä tietoa niistä riskeistä, joita kemialliset tekijät aiheuttavat työpaikoilla. Samalla tarjotaan työkaluja riskien tehokkaaseen hallintaan eri teollisuuden aloille, erityisesti auto- ja metalliteollisuuden aloille.

Sosiaali- ja terveysministeriö kannustaa työpaikkoja osallistumaan eurooppalaiseen hyvien käytäntöjen kilpailuun. Tilaisuudessa eri yritysten ja toimialojen edustajat kertovat omista hyvistä käytännöistään case-esimerkkien avulla.

Tilaisuudessa esitellään työsuojeluvalvonnan toteuttaman kemiallisten tekijöiden tarkastusviikon alustavat tulokset. Päivän moderaattori on toimittaja Arto Nyberg.

Merkitse päivä kalenteriisi jo nyt ja ilmoittaudu viimeistään tiistaina 30.10.2018.

Tarkempi ohjelma julkaistaan alkusyksystä. Tilaisuuteen mahtuu 100 osallistujaa ilmoittautumisjärjestyksessä. Seminaari on maksuton.

Voit ilmoittautua tilaisuuteen tästä linkistä!

Kampanjan tavoitteita

 • Lisätä tietoisuutta vaarallisten aineiden aiheuttamien riskien ehkäisemisen tärkeydestä ja oikaista yleisiä väärinkäsityksiä
 • Edistää riskinarviointia antamalla tietoa käytännöllisistä työkaluista ja luomalla tilaisuuksia jakaa hyviä käytäntöjä
 • Lisätä tietoisuutta riskeistä, joita työperäinen altistuminen karsinogeeneille aiheuttaa, tukemalla hyvien käytäntöjen vaihtamista
 • Lisätä tietoa lainsäädännöllisestä kehyksestä , joka on jo olemassa työntekijöiden suojelemista varten, sekä korostaa toimintalinojen kehitystä.

Hyvien käytäntöjen kilpailuun osallistuminen

Suomi on menestynyt Hyvien käytäntöjen kilpailussa erinomaisesti. Kaksi suomalaista organisaatiota sai tunnustusta vuonna 2016-2017 kampanjassa. Tarkempaa, päivittyvää tietoa kilpailusta kampanjan nettisivuilla.

Kampanjatapahtumat

Avajaistilaisuus pidetään 8.5.2018 Heurekassa Vantaalla. Ajanmukaiset tiedot kampanjatapahtumista ilmoittautumislinkkeineen kampanjan nettisivuilla.

Osallistu kampanjaan

Kampanjaan voi osallistua:

 • Osallistumalla tapahtumiin
 • Levittämällä ja julkaisemalla kampanja-aineistoa omalla työpaikalla
 • Järjestämällä tapahtumia ja toimia, esimerkiksi työpajoja, seminaareja, kursseja tai kilpailuja
 • Edistämällä korvaamisperiaatetta ja suojatoimenpiteiden toimenpidejärjestystä
 • Käyttämällä ja mainostamalla käytännön työkaluja ja muita voimavaroja kemiallisten tekijöiden tunnistamiseksi ja hallitsemiseksi työpaikalla
 • Jakamalla hyviä käytäntöjä, jotka liittyvät kemiallisten tekijöiden riskien hallintaan työpaikalla
 • Osallistumalla Terveellinen työ – Hyvän käytännön palkinnot -kilpailuun
 • Osallistumalla Euroopan työsuojeluviikkoihin lokakuussa vuosina 2018 ja 2019
 • Ryhtymällä kampanjan yhteistyökumppaniksi
 • Pysymällä ajan tasalla kampanjan verkkosivuston (terveellinentyo.fi) ja EU-OSHA:n somekanavien kautta – tutustu kampanjaan Facebookissa, Twitterissä ja LinkedInissä.