Tietoa kampanjasta

Työn keventämisen keinot käyttöön 2020-22

Kampanjassa kevennämme tuki- ja liikuntaelinten – lihasten, nivelten, jänteiden, hermojen ja luiden – kuormitusta työssä.

Laajennamme perinteistä fyysistä näkökulmaa ja kevennämme myös henkistä, sosiaalista ja kognitiivista kuormaa. Tutkimusten mukaan esimerkiksi liiallinen aivokuorma, tyytymättömyys työhön, työn liian suuret vaatimukset tai vähäiset vaikutusmahdollisuudet lisäävät tule-riskiä.

Tyypilliset tule-vaivat, kuten selkä- ja niskakivut aiheuttavat kohtuuttoman paljon sairauspoissaoloja ja työkyvyttömyyttä. Inhimillisen kärsimyksen lisäksi on arvioitu, että tule-sairaudet maksavat yhteiskunnalle miljardeja euroja vuosittain.

Jos haluat lisätietoa kampanjasta tai kumppaniksi kampanjaan, ota yhteyttä

taina.paakkonen(at)ttl.fi
kirsi.ahola(at)ttl.fi

Ajankohtaista kampanjassa

Linkki kampanjamateriaaleihin (EU-Oshan sivut)

Katso EU-Oshan video kampanjan esittelystä

 

Kampanjan teemat Suomessa 2020-2022

Euroopan työterveys- ja työturvallisuusvirasto vastaa Terveellinen työ -kampanjoista. EU-OSHA on vuonna 1994 perustettu Euroopan unionin virasto, jota johdetaan Espanjan Bilbaosta.

Jokaisessa jäsenmaassa toimii EU-OSHAn koordinaatiokeskus, joka toteuttaa kaksivuotiset kampanjat kotimaassaan. Terveellinen työ -kampanjalla on pitkät perinteet, se järjestetään jo 14. kerran. Kampanjan teemat ovat samat kaikissa jäsenmaissa. Suomessa Työterveyslaitos vastaa koordinaatiosta ja kampanjasta vuodesta 2020 alkaen.

Tutustu myös

EU-OSHAn suomenkieliset kampanjasivut

EU-OSHAs kampanjsidor på svenska

EU-OSHA’s campaign site in English