Hanke

Mitä kuuluu? -fokus

Hyvinvointialueiden työhyvinvointijohtaminen ja työhyvinvointia tukevat rakenteet hakevat vielä muotoaan. Ketterä Mitä kuuluu? -fokus on sote-alalle suunnatun Mitä kuuluu? -työhyvinvointikyselyn tiivistetty versio. Sen avulla saatte nopean tilannekuvan hyvinvointialueenne työhyvinvoinnista ja osaatte kohdentaa toimenpiteet sinne, missä vaikutus on suurin.
-

Aikataulu

Toukokuusta 2023 alkaen, kaksi kertaa vuodessa

Miksi Mitä kuuluu? -fokukseen kannattaa osallistua?

Mitä kuuluu? -fokus perustuu tutkittuun tietoon ja sen taustalla on Työterveyslaitoksen asiantuntijoiden laaja työhyvinvointiosaaminen ja -kokemus. Itse kysely tuottaa organisaatiollesi kattavan ja monipuolisen kuvan työhyvinvoinnista:

  • työntekijöiden stressitilanteesta ja palautumisesta
  • työyhteisön toimivuudesta
  • johtamisen oikeudenmukaisuudesta
  • organisaatiomuutoksesta
  • työntekijöiden työkyvystä.

Saatte Mitä kuuluu -fokuksen avulla organisaationne työhyvinvoinnin kokonaiskuvan. Samalla kysely kohdistaa huomion niihin varhaisiin merkkeihin ja asioihin, joihin on kiireellistä puuttua ja joista saadaan suurimmat vaikutukset. Nämä voivat olla juuri nyt kriittisiä torjuttaessa henkilöstöpulaa tai työkyvyttömyyttä tai varmistettaessa henkilöstön työstä palautumista.

Yhden luukun tulosportaali

Saatte Mitä kuuluu? -fokuksen myötä käyttöoikeuden tulosportaaliin, jossa voitte verrata omia tuloksianne mukana olevien hyvinvointialueiden yhteistulokseen. Ainutlaatuinen tulosportaali on johdon, HR:n ja esihenkilöiden työkalu  työhyvinvoinnin tietojohtamisessa. Portaali antaa tietoa ja vinkkejä työhyvinvoinnin kehittämiseen.

Portaalissa voitte tulosten tarkastelun ja niistä keskustelun lisäksi kirjata ja seurata kehittämistoimenpiteitä. Tämä varmistaa tulosten hyödyntämisen työhyvinvoinnin kehittämisessä. 

Mitä kuuluu? -tutkimus on osa Työterveyslaitoksen pitkäjänteistä tutkimustyötä sote-alan työhyvinvoinnin kehittämiseksi. Tutkimuksen pohjalta myös teillä on mahdollisuus osallistua yhteisiin tutkimus- ja kehittämishankkeisiin sekä tarvittaessa konsultoida asiantuntijoita

Fiksu hyvinvointialue johtaa ja kehittää työhyvinvointiaan tiedon pohjalta. Maksuton Mitä kuuluu? -fokus kertoo, mihin muutoksen keskellä kannattaa panostaa ja laittaa paukut.

Mitä osallistuminen edellyttää hyvinvointialueelta?

Mitä kuuluu? -fokukseen osallistuminen on hyvinvointialueelle helppoa ja vuonna 2023 maksutonta. Työntekijöiden sähköposteihin lähetettyyn kyselyyn vastaaminen vie noin viisi minuuttia. Organisaatiollanne on vastausaikaa kyselyyn kolme viikkoa.

Tulokset saatte viikon sisällä vastausajan päättymisestä. Tulokset julkaistaan tulosportaalissa. Lisäksi pidämme organisaatiollenne esittelytilaisuuden tutkimuksen tuloksista.

Kysely toteutetaan keväisin ja syksyisin. Vuoden 2023 syksyn kyselyn tarkka ajankohta on 24.10.–14.11. Seuraava kysely on toukokuussa 2024. Sitä voi syventää laajemman Mitä kuuluu? -tutkimuksen avulla syksyllä 2024.

Ota yhteyttä ja kysy lisää

henkilökuva

Mervi Halonen

vanhempi asiantuntija
Sähköpostiosoite
mervi.halonen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2483
Jaana Laitinen

Jaana Laitinen

tutkimusprofessori
Sähköpostiosoite
jaana.laitinen [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 6006
Risto Nikunlaakso

Risto Nikunlaakso

erityisasiantuntija
Sähköpostiosoite
risto.nikunlaakso [at] ttl.fi
Puhelin
+358 30 474 2505

Rahoittaja

Työterveyslaitos