Esittävän taiteen, kuten teatteri, musiikki, tanssi, sirkus, toimijakenttä työskentelee taiteellista työtä ja luovuutta arvostavassa ympäristössä. Riskinä piilee, että systemaattinen toiminta työn ja työympäristön turvallisuuden ja terveellisyyden kehittämiseksi saattaa jäädä tämän varjoon. Floor is Yours! -tutkimus tuo merkittävää uutta tietoa alan turvallisuusjohtamisesta ja -kulttuurista, yhdistää tutkimustiedon käytännön työvälineiden kehittämiseen ja jakaa tietoa työturvallisuuden ja turvallisuuskulttuurin edistämiseksi alan toimijoille.

Hankkeen maksuttomat työpajat alkuvuonna 2020:

Helsinki 14.1.2020, ilmoittaudu
Oulu 16.1.2020, ilmoittaudu
Työpajojen tarkempaan ohjelmaan pääset tutustumaan ylläolevien ilmoittautumislinkkien kautta.
Työpajoihin voi osallistua vaikkei olisi osallistunut ensimmäiseen työpajaan. Valitse itsellesi sopiva tapa osallistua ja tule mukaan kerran, kaksi tai vaikka jokaiselle kerralle!

Tutustu aiheisiin ja ajankohtiin esitteessä (.pdf).

Lue Floor is yours -hankkeesta blogissa

803 x kiitos / tack / thank you!

Kysyimme luovan alan ammattilaisilta, eli muun muassa näyttelijöiltä, muusikoilta, ohjaajilta, tuottajilta, tanssijoilta, sirkustaiteilijoilta, alan teknisiltä henkilöiltä ja johdon edustajilta, heidän näkemyksiään työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin toteutumisesta heidän työssään.

Kysely on nyt tehty, ja saimme yhteensä 803 vastausta kyselyyn. Kiitos kaikille osallistujille! Tuloksista tiedotetaan syksyn mittaan.

Katso video, jolla esiintyy hankkeen suojelija Hanna Kinnunen

Aina akrobaatista äänittäjään! Youtube-videon kuvauskentästä voi katsoa esittävien taiteiden ammattinimikkeiden laajaa kirjoa, jolle Floor Is Yours! -hanke on suunnattu.

Toteutus

Tutkimushankkeen aikana kerätään tietoa erilaisin tutkimusmenetelmin, sekä kehitetään toimintamalleja ja työkaluja yhdessä alan toimijoiden kanssa. Tutkimuksen keskeiset vaiheet:

  • Sähköinen kysely esittävien taiteiden parissa työskenteleville työhön liittyvistä turvallisuusnäkökohdista ja kehittämistarpeista (kevät 2018)
  • Etnografinen tutkimus havainnoimalla erilaisten produktioiden suunnittelua ja toteutusta turvallisuuskulttuurin ja turvallisuuden hallinnan näkökulmista (kesä 2018-2019)
  • Turvallisuusjohtamisen toimintamallin ja riskinarviointityökalun kehittäminen yhdessä eri toimijoiden kanssa työpajatyöskentelyissä (2019-2020)
  • Hankkeen tulosten ja kokemusten levittäminen kentälle koko hankkeen ajan

Tutkimus toteutetaan 02/2018 – 12/2020.

Seuraa hanketta somessa

Twitter: #stagelleturvallisesti
Instagram: @stagelleturvallisesti

Työpajat Oulussa ja Helsingissä menivät hienosti. Kiitos, että olit mukana! Työ ei pääty kuitenkaan tähän, joten pysy kuulolla! #stagelleturvallisesti #floorisyours #kiitos
Halojaa Helsinki ja esittävien taiteiden parissa työskentelevät!
Ensi viikolla (29.10.) työpaja työturvallisuudesta. Vielä ehtii mukaan!
Lue lisää: http://www.ttl.fi/floorisyours
#stagelleturvallisesti #työturvallisuus
Kuuleeko Oulu ja esittävien taiteiden parissa työskentelevät?
Työturvallisuus-työpaja Oulussa 31.10.
Lue lisää ja ilmoittaudu: http://www.ttl.fi/floorisyours
#stagelleturvallisesti
#Repost @tyoterveys (@get_repost)
・・・
Esittävien taiteiden parissa työskentelevät kuulolle! Tiedätkö sen tunteen, kun vähältä-piti-tilanteen jälkeen jää sydän tykyttäen miettimään, mitä olisi voinut sattua? Floor is yours -hanke järjestää maksuttomat työpajat esittävien taiteiden työturvallisuudesta Helsingissä 29.10. ja Oulussa 31.10. #stagelleturvallisesti #työturvallisuus @stagelleturvallisesti
Lue lisää: www.ttl.fi/floorisyours
Floor Is Yours! -tutkimushankkeen maksuttomat työpajat 31.10. Oulussa ja 29.10. Helsingissä! Vielä ehtii ilmoittautua mukaan kehittämään esittävän taiteen työturvallisuutta. Ilmoittaudu: ttl.fi/floorisyours #stagelleturvallisesti #konservatoriot
Esittävien taiteiden parissa työskenteleville tärkeä työpaja Helsingissä. Aiheena työturvallisuus! Työpaja on maksuton ja 29.10. Klikkaa linkki biossa lisätietoja varten! #työturvallisuus #stagelleturvallisesti

Load More

 

Yhteistyössä

Suomen Teatterit ry, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Näyttelijäliitto, Muusikkojen liitto, Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Kansallisooppera, Kansallisbaletti, Sirkuksen tiedotuskeskus, Taideyliopisto, Suomen konservatorioliitto, Esittävien taiteiden oppilaitosten liitto, Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Keski-Suomen tanssin Keskus, Läntinen tanssin aluekeskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Pohjoinen tanssin aluekeskus / JoJo, Routa, Rimpparemmi ja Pyhäjärvi, Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, Tanssin aluekeskus Helsinki / Zodiak

Rahoitus

Tutkimuksen rahoittavat Työsuojelurahasto, Työterveyslaitos ja osallistuvat organisaatiot