Esittävän taiteen, kuten teatteri, musiikki, tanssi, sirkus, toimijakenttä työskentelee taiteellista työtä ja luovuutta arvostavassa ympäristössä. Riskinä piilee, että systemaattinen toiminta työn ja työympäristön turvallisuuden ja terveellisyyden kehittämiseksi saattaa jäädä tämän varjoon. Floor is Yours! -tutkimus tuo merkittävää uutta tietoa alan turvallisuusjohtamisesta ja -kulttuurista, yhdistää tutkimustiedon käytännön työvälineiden kehittämiseen ja jakaa tietoa työturvallisuuden ja turvallisuuskulttuurin edistämiseksi alan toimijoille.

Elokuun tilaisuuksien ilmoittautuminen on nyt auki!
Lue lisää alta ja tule mukaan!

Ke 12.8 klo 12–13.30: Katse tulevaan -webinaari

Tämä webinaari on jatkoa keväällä järjestetyille suursuosion saavuttaneille Henkisen ensiavun webinaareille.

Esittävien taiteiden parissa työskentelevät ovat joutuneet poikkeukselliseen tilanteeseen  koronaepidemiasta johtuen. Poikkeuksellinen aika on vaikuttanut meihin jokaiseen eri tavoin.  Erilaisista kokemuksista johtuen myös poikkeusoloista pois siirtyminen on yksilöllistä. Ajatukset tulevasta syksystä voivat herättää kysymyksiä muutoksista työtilanteissa, työn määrässä tai mahdollisissa uusissa työjärjestelyissä. Toisaalta muutoksista versoaa myös uusia mahdollisuuksia.

Järjestämme maksuttoman webinaarin kaikille esittävien taiteiden parissa työskenteleville. Webinaarin tavoitteena on auttaa osallistujia jäsentämään niitä ajatuksia ja tuntemuksia, joita lähitulevaisuus herättää itsessä ja muissa, sekä siirtämään katseen eteenpäin.

Ilmoittaudu viimeistään 10.8.2020. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja -ohjeet ti 11.8.2020.

Pe 14.8 klo 9–12.30: Turvallisuusjohtaminen –  Kuka vastaa työturvallisuudesta ja miten yhdessä teemme työstä turvallisempaa ja hyvinvointia edistävää?

Verkkovälitteinen työpaja on viimeinen kolmen työpajakokonaisuuden sarjasta. Työpaja on avoin kaikille. Voit osallistua, vaikket olisi aiemmissa ollutkaan!

Oletko kohdannut tilanteita, jotka ovat saaneet sinut pohtimaan, mitä siinä olisi voinut sattua sinulle tai työryhmäsi jäsenelle tai miten turvallisesti toimitte? Verkkovälitteisesti toteutettavassa työpajassa teemme turvallisuutta yhdessä: alustukset, yhteiset keskustelut ja kokemusten vaihto johdattavat ajatukset ja oppimisen ennakoivaan toimintaan sekä onnistumista ja turvallisuutta ylläpitäviin tekijöihin. Tavoitteena on, että alalla toimivien mahdollisuudet omaehtoiseen työturvallisuuden kehittämiseen ja siitä huolehtimiseen paranevat.

Työterveyslaitoksen asiantuntijat alustvat turvallisuusjohtamisen näkökulmista ja aluehallintovirastosta on alustus työsuojelun vastuista esittävissä taiteissa.

Ilmoittautuminen tästä linkistä. Työpaja järjestetään Zoom-palvelussa. Linkki ja ohjeet ilmoittautuneille lähetetään 13.8.2020.

Lue Floor is yours -hankkeesta blogissa

803 x kiitos / tack / thank you!

Kysyimme luovan alan ammattilaisilta, eli muun muassa näyttelijöiltä, muusikoilta, ohjaajilta, tuottajilta, tanssijoilta, sirkustaiteilijoilta, alan teknisiltä henkilöiltä ja johdon edustajilta, heidän näkemyksiään työturvallisuuden ja työhyvinvoinnin toteutumisesta heidän työssään.

Kysely on nyt tehty, ja saimme yhteensä 803 vastausta kyselyyn. Kiitos kaikille osallistujille! Tuloksista tiedotetaan syksyn mittaan.

Katso video, jolla esiintyy hankkeen suojelija Hanna Kinnunen

Aina akrobaatista äänittäjään! Youtube-videon kuvauskentästä voi katsoa esittävien taiteiden ammattinimikkeiden laajaa kirjoa, jolle Floor Is Yours! -hanke on suunnattu.

Toteutus

Tutkimushankkeen aikana kerätään tietoa erilaisin tutkimusmenetelmin, sekä kehitetään toimintamalleja ja työkaluja yhdessä alan toimijoiden kanssa. Tutkimuksen keskeiset vaiheet:

  • Sähköinen kysely esittävien taiteiden parissa työskenteleville työhön liittyvistä turvallisuusnäkökohdista ja kehittämistarpeista (kevät 2018)
  • Etnografinen tutkimus havainnoimalla erilaisten produktioiden suunnittelua ja toteutusta turvallisuuskulttuurin ja turvallisuuden hallinnan näkökulmista (kesä 2018-2019)
  • Turvallisuusjohtamisen toimintamallin ja riskinarviointityökalun kehittäminen yhdessä eri toimijoiden kanssa työpajatyöskentelyissä (2019-2020)
  • Hankkeen tulosten ja kokemusten levittäminen kentälle koko hankkeen ajan

Tutkimus toteutetaan 02/2018 – 12/2020.

Seuraa hanketta somessa

Twitter: #stagelleturvallisesti
Instagram: @stagelleturvallisesti

Repost @stagelleturvallisesti Kuka vastaa työturvallisuudesta? Miten teemme yhdessä työstä hyvinvointia edistävää?
Tule mukaan verkossa järjestettävään työpajaan elokuussa 14.8. 👉 Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi. Linkki @stagelleturvallisesti biossa. 👈
#Työturvallisuus #johtaminen #stagelleturvallisesti #floorisyours
Repost @stagelleturvallisesti
Jännittääkö tuleva syksy? Poikkeuksellinen aika vaikuttaa meihin kaikkiin eri tavoin. Tule mukaan maksuttomaan webinaariin 12.8. 👉 Ilmoittaudu nyt ja varmista paikkasi! Linkki @stagelleturvallisesti biossa 👈
Webinaari on jatkoa kevään suositulle Henkinen ensiapu -webinaarille.
#stagelleturvallisesti #floorisyours
Kuka vastaa työturvallisuudesta? Miten teemme yhdessä työstä hyvinvointia edistävää?
Tule mukaan verkossa järjestettävään työpajaan elokuussa 14.8. 👉 Ilmoittaudu jo nyt ja varmista paikkasi. Linkki biossa. 👈
#Työturvallisuus #johtaminen #stagelleturvallisesti #floorisyours
#Repost @stagelleturvallisesti with @get_repost
・・・
Jännittääkö tuleva syksy? Poikkeuksellinen aika vaikuttaa meihin kaikkiin eri tavoin. Tule mukaan maksuttomaan webinaariimme 12.8. 👉 Ilmoittaudu jo nyt ja varmista paikkasi! Linkki biossa 👈
Webinaari on jatkoa kevään suositulle Henkinen ensiapu -webinaarille.
#stagelleturvallisesti #floorisyours
Jännittääkö tuleva syksy? Poikkeuksellinen aika vaikuttaa meihin kaikkiin eri tavoin. Tule mukaan maksuttomaan webinaariimme 12.8. 👉 Ilmoittaudu jo nyt ja varmista paikkasi! Linkki biossa 👈
Webinaari on jatkoa kevään suositulle Henkinen ensiapu -webinaarille.
#stagelleturvallisesti #floorisyours
Ylihuomenna @stagelleturvallisesti webinaari, ilmoittautukaa! .
.
.
Webinaarimme henkisestä ensiavusta oli niin suosittu, että järjestämme sen uudelleen 28.5. klo 13-14.30.
Tule mukaan! Ilmoittautuminen 26.5. mennessä. Linkki biossa (www.ttl.fi/floorisyours)
#stagelleturvallisesti #henkinenensiapu # webinaari #floorisyours #työturvallisuus #työhyvinvointi

Load More

 

Yhteistyössä

Suomen Teatterit ry, Teatteri- ja mediatyöntekijöiden liitto, Näyttelijäliitto, Muusikkojen liitto, Suomen Sinfoniaorkesterit ry, Kansallisooppera, Kansallisbaletti, Sirkuksen tiedotuskeskus, Taideyliopisto, Suomen konservatorioliitto, Esittävien taiteiden oppilaitosten liitto, Itä-Suomen tanssin aluekeskus, Keski-Suomen tanssin Keskus, Läntinen tanssin aluekeskus, Pohjanmaan tanssin aluekeskus, Pohjoinen tanssin aluekeskus / JoJo, Routa, Rimpparemmi ja Pyhäjärvi, Sisä-Suomen tanssin aluekeskus, Tanssin aluekeskus Helsinki / Zodiak

Rahoitus

Tutkimuksen rahoittavat Työsuojelurahasto, Työterveyslaitos ja osallistuvat organisaatiot