kettera-hr

KetteräHR Road Tour 2016

Ovatko seuraavat asiat sinulle ajankohtaisia?

• Miten palkkaan oikeat ihmiset?
• Miten tuen heidän sitoutumistaan ja työhyvinvointiaan?
• Miten ylläpidän ja kehitän henkilöstön osaamista?
• Miten motivoin ja palkitsen?

Jos vastasit yhteenkin kysymykseen KYLLÄ, tule verkostoitumaan muiden samojen asioiden kanssa painiskelevien yrittäjien kanssa, kuulemaan konkreettisia esimerkkejä hyviksi koetuista toimintatavoista ja muovaamaan yhdessä yrityksesi kasvutarinaa!

Maksuton työpaja on suunnattu erityisesti yrittäjille, jotka tavoittelevat kasvua tai ovat jo kohdanneet kasvun mukanaan tuomia henkilöstöhaasteita tai henkilöille, jotka vastaavat henkilöstökysymyksistä kasvavissa tai kasvuhakuisissa yrityksissä.

Keväällä kiertueemme kävi Rovaniemellä, Oulussa, Turussa, Kajaanissa, Mikkelissä ja Lahdessa. Tänä syksynä olemme pitäneet pajoja Helsingissä, Salossa, Joensuussa, Jyväskylässä, Tampereella ja Seinäjoella.

Olimme mukana myös REWORK16 tapahtumassa Helsingissä.

Hankkeen viimeinen paja pidetään 14.2. Hämeenlinnassa – ilmoittaudu tästä linkistä!

 

Pajojamme on kommentoitu seuraavasti:

”Hienoa, että tunnelma oli avoin ja rento. Se avasi osallistujat rehellisesti kertomaan kokemuksistaan ja ongelmistaan HR-kentällä, joiden ratkaisuiden pohtimiseen saatiin hyvä tukea ja apua ohjaajista.”
”Hyvä kokonaisuus joka tarjosi konkreettisia ideoita ja ajattelun kehikoita. Yrittäjän tarina antoi paljon ideoita.”
”Seminaarissa käydyt keskustelut johtamisesta ja työhyvinvoinnista auttoivat sisäistämään ajatuksiani hyvästä johtamisesta.”

Palautteiden keskiarvo asteikolla ”Koulutus oli erittäin hyödyllinen (5) – Koulutus oli hyödytön (1)” on 4,1

Sparraajina paikalla:

  • Paikalliset yrittäjävieraat, joilla kokemusta yrityksen kasvuvaiheen ja toimivien henkilöstöjohtamisen ratkaisujen yhdistämisestä
  • Action learning -valmentaja Johanna Hytönen (Monkey Business)
  • Kasvuyritysten henkilöstöjohtamisen kehittäjät ja tutkijat Minna Janhonen ja Tiina Taipale (Työterveyslaitos)

 

>> Tilaa hankkeen uutiskirje: tiina.taipale (at) ttl.fi

 

Tarvitaanko esimiehiä? Mitä ovat työpaikan simple rules?

Katso ja kommentoi napakoita videoita kasvuyritysten ketterästä henkilöstöjohtamisesta. Videoilla on äänessä kaksi KetteräHR:n tutkimushaastatteluihin osallistunutta johtajaa. Director, People & Communications Minna Liminka haastaa pohtimaan tarvitaanko kasvuyrityksissä esimiehiä. Toimitusjohtaja Päivi Saatsi avaa simple rules –ajattelua eli yhteisten pelisääntöjen merkitystä kasvavassa yrityksessä.

Kasvuyritysten ketterä henkilöstöjohtaminen – toimintamalleja pk-yrityksille

Vanhat totutut ja muualta opitut toimintamallit eivät välttämättä sovellu kasvuyritysten toimintaympäristöön. Monissa kasvuyrityksissä onkin otettu käyttöön uudenlaisia, ketteriä toimintatapoja, jotka tukevat yhdessä tekemistä, oppimista, luovuutta sekä kykyä kehittää ja innovoida.

Konkreettiset toimenpiteet ja tulosten hyödyntäminen

Kasvuyritysten ketterä henkilöstöjohtaminen – toimintamalleja pk-yrityksille -hanke on kolmivaiheinen:

  • Selvitysvaiheessa kokoamme olemassa olevaa tietoa kasvuyritysten henkilöstöjohtamisesta ja hankimme sitä lisää haastattelujen avulla
  • Kehittämisosuudessa sparraamme yhteistyössä alueellisten kehittämisyhtiöiden kanssa pilottiyrityksiä henkilöstöjohtamiseen liittyvissä kysymyksissä. Kehittämiskohteena ovat jyväskyläläinen Aava & Bang, kemiläinen Akkoy Service, tamperelainen Eatech, espoolainen Jamkicks sekä turkulainen Someco
  • Tiedon levitysvaiheessa järjestämme kasvuyrityksille ja kasvuhakusille start up -yrityksille alueellisia työpajoja ympäri Suomen yhteistyössä ELY-keskusten kanssa, ja tuotamme tietoa muun muassa YritysSuomi-sivustolle. Fasilitointikumppanina työpajoissa toimii Monkey Business.

Aikataulu

Hanke alkaa 1.4.2015 ja päättyy 28.2.2017.

Rahoittajat

Hanke saa rahoitusta Euroopan Sosiaalirahaston (ESR) Tuottavaa ja tuloksellista työelämää yhteistyöllä -kehittämisohjelmasta, jota koordinoi Hämeen ELY-keskus.