29.5.2019

Sosiaali- ja terveysministeriön työterveyshuollon neuvottelukunta on päättänyt, että työterveyshuollossa voidaan jatkossa toteuttaa työfysioterapeutin suoravastaanottoa. Asia on kevään aikana käsitelty ja hyväksytty myös Kelan neuvottelukunnassa. Fysioterapeutin suoravastaanotto tarkoittaa, että tuki- ja liikuntaelinoireinen potilas ohjataan ajanvarauksesta tai hän varaa itse ajan ensikäynnille fysioterapeutin vastaanotolle ilman lähetettä.

Suoravastaanotto nopeuttaa hoidon aloitusta

Julkisella sektorilla fysioterapeuttien suoravastaanottotoiminta on ollut mahdollista jo yli 10 vuoden ajan. Etuna on, että fysioterapeutin tutkimuksen ja arvion jälkeen hoidon aloitus tapahtuu nopeammin kuin jonottamalla ensin lääkärin vastaanotolle lähetteen saamiseksi fysioterapiaan ja sen jälkeen fysioterapeutin vastaanotolle.

Suoravastaanottotoiminnan keskeisenä tavoitteena on potilaan hyvä kliininen tutkiminen, informointi ja ohjaus lääkkeettömään kivun hoitoon ja omatoimiseen harjoitteluun.

Tavoitteena on myös nopea kuntoutustoimenpiteiden käynnistäminen toiminta- ja työkyvyn palauttamiseksi, tukien ja muiden apuvälineiden sekä sairauspoissaolotarpeen, lääkärin vastaanoton ja muun jatkotutkimustarpeen arvio.

– On hienoa, että jatkossa asiakkaat pääsevät suoraan myös työfysioterapeutin vastaanotolle työterveyshuollossa, toteaa Suomen Fysioterapeutit ry:n puheenjohtaja Tiina Mäkinen liiton uutisessa.

Suomen Fysioterapeuttien ja Työfysioterapeutit ry:n nimeämänä edustajana työterveyshuollon neuvottelukunnan kehittämisjaostossa toimii tällä hetkellä erityisasiantuntija Johanna Koroma Työterveyslaitoksesta.

– Päätös oli toivottu, sillä olemme jo pitkään edistäneet tätä asiaa, iloitsee Koroma.

Edellyttää fysioterapeuttien lisäkoulutusta

Voidakseen toteuttaa suoravastaanottotoimintaa, työfysioterapeutin tulee toimia osana työterveyshuollon moniammatillista tiimiä ja hankkia itselleen lisäkoulutusta riittävän osaamisen varmistamiseksi.

Sosiaali- ja terveysministeriöstä on tulossa ohjeistusta toimintamallin käyttöönotosta työterveyshuollossa. Tämä saattaa kuitenkin ajoittua vasta syksyyn.