Työikäisten terveydenhuolto uudistuu -podcast-sarja kuvaa meneillään olevia muutoksia sosiaali- ja terveydenhuollossa erityisesti työikäisen väestön näkökulmasta. Sarjassa keskustellaan, miten työikäisten yhtenäistä palvelukokonaisuutta rakennetaan ja kuinka työterveyshuollon ja muun terveydenhuollon yhteistyötä parannetaan.

Tässä sarjan ensimmäisessä jaksossa käsitellään työikäisten palvelukokonaisuuden rakentamista uudistuvassa sosiaali- ja terveydenhuollossa. Jaksossa esitellään Pohjois-Pohjanmaan malli työikäisten yhtenäiseksi palvelukokonaisuudeksi. Sote-uudistuksen lykkääntymisestä huolimatta kyseessä on tärkeä esimerkki siitä, kuinka työikäisten palvelukokonaisuutta voi ja kannattaa kehittää. Tehtyä työtä voidaan hyödyntää jatkossakin, oli sote-palveluiden järjestämisen organisaatiorakenne tulevaisuudessa mikä tahansa.

Sarjan toimittaa työterveyshuollon erikoislääkäri Pauliina Kangas Työterveyslaitoksesta.

Tässä jaksossa haastateltavina ovat lääkintöneuvos Kristiina Mukala sosiaali- ja terveysministeriöstä ja projektipäällikkö Johanna Patanen Pohjois-Pohjanmaan sote- ja maku-valmistelusta.

Työikäisten terveydenhuolto uudistuu -podcast-sarjan on tuottanut Työke – Verkostoilla tehoa soteen, työkyvyn tukeen ja työikäisten terveyteen (2017-2020) -ESR-hanke