12.9.2017

Työterveyspäivät 12.-13.9.2017, Tiedote 40/2017

– Meidän pitää ymmärtää teknologiaa, jotta osaamme ostaa ja vaatia hyviä tietojärjestelmiä.

– Vaikka kaikkien ei tarvitse osata koodaamista, niin oman työn muutosten ennakointi, tietojärjestelmien ymmärtäminen ja osaamisen kehittäminen helpottavat muutoksen tekemistä. Muutokseen ei pidä vain sopeutua, vaan yrittää itse vaikuttaa siihen aktiivisesti, muistuttaa Koivula.

Myös kouluilla on tärkeä tehtävä digiosaamisen kartuttamisessa. Vaikka suurin osa nykynuorisosta kasvaa kännykät kädessään, se ei välttämättä riitä työelämässä.

– Digiosaamisen puute ei saa johtaa syrjäytymiseen, huolehtii Koivula.

Organisaation johdon ja digisovellusten kehittäjien on puolestaan syytä pitää mielessä loppukäyttäjä eli ihminen. Tietojärjestelmien pitäisi lisätä tuottavuutta, ei aiheuttaa harmaita hiuksia käyttäjille. Esimerkiksi sote-uudistuksessa lukuisiin tietojärjestelmiin koottu tieto pitää saada palvelemaan asiakasta ja henkilöstöä.

Nuorten mielestä hyvä työpaikka on kannustava ja oikeudenmukainen

Mitä nuoret sitten ajattelevat tulevaisuuden työelämästä? Työterveyslaitos palkkasi viime kesänä 60 kesätyöntekijää – hakijoita oli yli 600. Kun hakijoilta kysyttiin näkemyksiä hyvästä työpaikasta, kärkeen nousivat työyhteisön toimintaan liittyvät asiat kuten hyvä työilmapiiri ja työntekijöiden tasa-arvoinen kohtelu.

Myös viihtyisän – mielellään kansainvälisen – työympäristön ja joustavuuden merkitys korostui. Työ ja muu elämä pitää olla sovitettavissa yhteen.

Luottamuspääoma hyötykäyttöön

Se, mihin työn murros lopulta johtaa, jää nähtäväksi. Tärkeää on, että meillä on yhteinen tavoite ja valmius muuttua. Emme saa hukata luottamuspääomaa, joka on osaltaan rakentanut suomalaista hyvinvointia jo pitkään.

Lisätiedot: pääjohtaja Antti Koivula, Työterveyslaitos, 030 474 2340, twitter @senatorantti, antti.koivula[at]ttl.fi