24.11.2021

Verkkouutinen

Työterveyslaitos on tehnyt ohjeen työpaikoille riskinarvioinnin tueksi. Ohjeen avulla voidaan arvioida työntekijöihin kohdistuvan riskin suuruutta sekä suunnitella ja toteuttaa toimenpiteitä, joilla työntekijöihin kohdistuvia riskejä voidaan pienentää.

Rokotekattavuus vaikuttaa riskinarviointiin

Paras suojautumiskeino koronavirusta vastaan on mahdollisimman kattava työntekijöiden rokottautuminen ja työnantajien pitäisikin kannustaa työntekijöitä rokotteen ottamiseen. Koronarokotukset ottaneilla koronatartunnan todennäköisyys ja mahdollisen taudin seurausten vakavuus pienenee merkittävästi.

Riskinarvioinnissa tämä tarkoittaa riskitason ja tarvittavien hallintatoimenpiteiden vähenemistä rokotettujen osalta.  Haasteena työpaikoilla on saada tieto rokotettujen määrästä. Koronapassin käyttöönotto työpaikalla helpottaisi osaltaan tilannetta.

Työterveyslaitos kannattaa koronapassin laajempaa käyttöönottoa

– Suositus etätyöstä ja maskien käytöstä ovat väliaikaisia eivätkä ne ratkaise itse ongelmaa siitä, miten työpaikoille paluu saataisiin onnistumaan ja tautitilanne Suomessa hallintaan. Tämän vuoksi toivomme koronapassien laajempaa ja aktiivisempaa käyttöönottoa mahdollisimman pian, sanoo Työterveyslaitoksen pääjohtaja Antti Koivula.

Lisätiedot:
Antti Koivula, pääjohtaja, Työterveyslaitos, puh. 030 474 2340
Tommi Alanko, johtaja, Työterveyslaitos, puh. 040 719 2521