Helsingin kaupunki, Työ, tekoäly ja ihminen -verkkokoulutus

Koulutuspalautteen ja keskustelujen perusteella ihmiset ovat hahmottaneet, mitä tekoäly on ja mitä se tarkoittaa oman työn kannalta. Koulutus on poistanut tekoälyn ympäriltä turhaa mystiikkaa. Kysehän on aika arkipäiväisestä asiasta.

– Ville Meloni, hankepäällikkö

Koulutuskeskus JEDU, Potilassiirtojen Ergonomiakortti® -koulutus

Korttikoulutus tuo ergonomiaopetukseen ryhtiä. Se antaa selkeän opetussuunnitelman ja hyvää materiaalia. Koulutuksen malli ja rakenne luovat laatua. Vaikka meillä opettajilla onkin omat tapamme opettaa, koulutuksen perusrunko säilyy samana. Se varmistaa, että koulutamme riittävän samalla tavalla.

– Leena Lähdesmäki, lehtori

Itä-Suomen yliopisto, Työn imua uran seniorivaiheeseen -valmennus

On tärkeää, että kaikki kokevat työnsä merkitykselliseksi. Nyt halusimme panostaa ikääntyviin työntekijöihimme. Valmennus haastoi osallistujat todella pohtimaan omaa tilannettaan ja kolmatta elämänvaihetta. He olivat tyytyväisiä valmennukseen.

– Marketta Rantama, henkilöstön kehittämispäällikkö

Ahlstrom-Munksjö Glassfibre Oy, Nolla tapaturmaa -foorumi

Nolla tapaturmaa -foorumi tukee sopivasti yrityksemme omaa kehityshakuista työturvallisuustyötä tarjoamalla käyttökelpoista materiaalia ja kontakteja. Olemme hyödyntäneet ahkerasti muun muassa kuukausittaisia, mielenkiintoisia aiheita käsitelleitä webinaareja ja alueellista verkostotoimintaa, jossa tutustutaan muiden toimijoiden turvallisuustyöhön. Suosittelen Nollis-foorumia tukemaan oman yrityksesi turvallisuuskulttuurin kehittämistä.

-Mikko Ahonen, HSE Manager, Karhula Plant

Sako Oy (Ldt Beretta), Nolla tapaturmaa -foorumi

Nollis-foorumin perusajatus eli tiedon jakaminen turvallisuuskulttuuurin edistämiseksi suomalaisilla työpaikoilla on erinomainen. Meillä Sakolla turvallisuus on kaiken perusta ja lähtökohta niin tuotteidemme kehittämisessä kuin henkilöstöjohtamisessa. Foorumin tasoluokitukset tarjoavat hyvän tavan asettaa tavoitteita turvallisuuskulttuurin kehittämiseen ja samalla mahdollisuuden vertailla oman yrityksen kehitystä muihin vastaaviin yrityksiin.

-Johanna Varjoranta, henkilöstöjohtaja/työsuojelupäällikkö
-Mari Holm, työturvallisuus- ja kemikaalipäällikkö