4.4.2017

Tiedote 22/2017

Työterveyslaitos antaa tulevana kesänä 80 nuorelle mahdollisuuden tutustua asiantuntijalaitoksessa tehtävään työhön. Tarjolla on 60 Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelupaikkaa peruskoulun yläluokkalaisille, lukiolaisille, kymppiluokkalaisille ja valmentavassa koulutuksessa oleville nuorille sekä yli 20 korkeakouluharjoittelupaikkaa. Kesätyötä on kaikissa Työterveyslaitoksen toimipisteissä Helsingissä, Oulussa, Kuopiossa, Turussa ja Tampereella. Lisää Työterveyslaitoksen korkeakouluharjoittelupaikkoja tulee haettavaksi myöhemmin syksyn 2017 aikana. Kaikkiaan Työterveyslaitos tarjoaa työtä sadalle nuorelle vuoden 2017 aikana.

Nuoret valtaavat Työterveyslaitoksen

– Nuoret valtaavat Työterveyslaitoksen -tempauksella, joka on osa Made by Finland – Suomi 100 -kampanjaa, haluamme kertoa nuorille suomalaisen työelämän vahvuuksista. Suomalainen työelämä on kansainvälisesti vertailtuna monella tavalla sekä tehokas että laadukas ja haluamme tuoda tätä esiin myös tulevalle työntekijäsukupolvelle. Samalla toivomme nuorilta palautetta, mihin suuntaan työelämää kannattaa tulevaisuudessa edelleen kehittää, sanoo pääjohtaja Antti Koivula Työterveyslaitoksesta.

Tutustu työelämään ja tienaa -jaksolle tulevat nuoret tekevät työtään projektimuotoisesti 5–10 hengen ryhmissä. Kesätyötehtävät liittyvät esimerkiksi tutkimus- ja palveluhankkeissa avustamiseen, arkistointiin ja aineistojen käsittelyyn sekä hallintoon ja viestintään.

Osana kesätyötään nuoret osallistuvat Nuoret valtaavat Työterveyslaitoksen viestintäkanavat -projektiin, jossa nuoret toteuttavat projektityönä haastattelun, videon tai muun kuvauksen jostakin Työterveyslaitoksessa tehtävästä työstä. Työterveyslaitos julkaisee osan näistä projektitöistä some-kanavissaan kesän aikana.

Korkeakouluharjoittelijoiden harjoittelun kesto on pidempi ja toimenkuvat ovat laajemmat kuin nuoremmalla ryhmällä. Lisätietoa kaikista tarjolla olevista tehtävistä löytyy Työterveyslaitoksen verkkosivuilta sekä Oikotie-palvelusta. Tehtäviä tulee auki pitkin kevättä.

Työterveyslaitos on mukana Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjassa

Työterveyslaitos on sitoutunut Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjan hyvän kesätyön periaatteisiin, jotka auttavat varmistamaan, että nuorille on tarjolla laadukkaita kesätyöpaikkoja ja työnantajille osaavaa työvoimaa myös tulevaisuudessa.

Työterveyslaitos esimerkiksi pitää hakijan ajan tasalla siitä, miten rekrytointiprosessi etenee. Myös hakijoille, joita ei valita tehtävään, ilmoitetaan asiasta. Työtehtävät, vastuut, valtuudet ja odotukset tuodaan selvästi esiin, ja ne vastaavat nuoren taitoja. Työterveyslaitos myös takaa perehdyttämisen, tasapuolisen kohtelun, kohtuullisen palkan sekä kirjallisen työsopimuksen ja todistuksen jokaiselle kesätyöntekijälleen.

Made by Finland -kampanjan tavoitteena on jakaa tarinoita suomalaisesta työelämästä ja  lisätä ylpeyttä  monimuotoista työtämme kohtaan.   Kampanjassa on mukana yli 80 Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritystä ja yhteisökumppaneina Työterveyslaitos, Työelämä2020 -hanke ja Tekes.

Lisätiedot:

Marja Tuomainen, johtaja, Kehitys ja tuki -yksikkö, Työterveyslaitos, p. 030 474 2652 tai p. 040 551 6165, marja.tuomainen[at]ttl.fi

Työterveyslaitoksen rekrytoinnin verkkosivu https://www.ttl.fi/tietoa-meista/avoimet-tyopaikat/

Made by Finland – Suomi 100 –kampanja http://madebyfinland.suomalainentyo.fi/

Vastuullinen kesäduuni 2017 –kampanja http://kesaduuni.org/