25.10.2019

Suomi teki vuonna 2017 Maailman työsuojelukongressissa aloitteen uudesta yhteistyömuodosta, jonka avulla työturvallisuutta ja -terveyttä voidaan parantaa. Yhteistyömuoto on eri maiden ja kansainvälisten järjestöjen muodostama koalitio, Global Coalition on Occupational Safety and Health.

Koalitio käynnistyy ja se esitellään tiistaina 12.11.2019 kello 9.30 alkaen osana Vision Zero Summitia, joka on yksi Suomen EU-puheenjohtajuuskauden virallisista oheistapahtumista.
Tilaisuuden avaa sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen.
Tilaisuus järjestetään Hotelli Clarionissa, Helsingin Jätkäsaaressa, Tyynenmerenkatu 2.  Tilaisuus on englanninkielinen.

Koalition tavoitteena on tuoda käytännön ratkaisuja työolojen parantamiseksi kaikkialla maailmassa panemalla toimeen YK:n, G7- ja G20-maiden sekä Euroopan unionin sitoumukset työterveyden ja -turvallisuuden parantamiseksi. Maailman työjärjestö ILO toimii koalition sihteeristönä, ja siihen kuuluvat mm. Maailman terveysjärjestö WHO, EU, Maailman työterveysjärjestö ICOH ja valtioita eri mantereilta.

Lisätietoja: johtaja Liisa Hakala, STM, liisa.hakala[at]stm.fi

Vision Zero Summit 12.–14.2019, Hotel Clarion, Helsinki

Suomi on maailman kärjessä myös Vision Zero -ajattelun kehittämisessä. Vision Zero tarkoittaa työturvallisuuden ja työterveyden jatkuvaa kehittämistä. Suomalaisen Nolla tapaturmaa -foorumin myötä ajattelumalli on levinnyt useisiin maihin ja sitä sovelletaan muillakin alueilla.

Vision Zero Summit tuo maailman johtavat Vision Zero -kehittäjät Suomeen. Tarjolla on houkutteleva ja monipuolinen kattaus mielenkiintoisia esityksiä esimerkiksi:

  • Andrew Sharman, professori, Sveitsi: inspiroivaa ja uudenlaista turvallisuusajattelua
  • Chris Venables, turvallisuusjohtaja, Tesco Ltd, Iso-Britannia: globaalin kaupan alan turvallisuus
  • Masao Mukaidono, puheenjohtaja, IGSAP, Japani: turvallisuus robottien ja ihmisen yhteistyössä
  • Anna-Maria Teperi, vanhempi tutkija, Työterveyslaitos: inhimillisen tekijän huomioiminen laiva-lento- ja raideliikenteen sekä ydinvoimateollisuuden turvallisuuden kehittämisessä
  • Merja Partio, OHS johtaja, Miten UPM Kymmenen työtapaturmat ovat laskeneet yli 80 %
  • Sanna Malinen, apulaisprofessori, psykologi, Australia: miten organisaatiot selviävät kriiseistä

Tutustu Vision Zero Summitin ohjelmaan ja ilmoittaudu!