7.9.2017

Työterveyshuollon toimintojen yhteensovittamista osaksi muuta sosiaali- ja terveydenhuoltoa tarvitaan monella eri osa-alueella muun muassa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä (HYTE).

Työterveyshuollossa havahduttuun työikäisen ylipaino-ongelmaan tarvitaan elintapaohjausta. Se voidaan käynnistää työterveyshuollossa, mutta paremmin oman kunnan ulkopuolella työskentelevälle sopisi esimerkiksi oman kylän liikuntaryhmä. Tähän ryhmään ohjaaminen ehkä tapahtuu oman kunnan terveyskeskuslääkärin lähetteellä, mikä ei välttämättä ole työterveyshuollossa saati työikäisen tiedossa. Ja vaikka olisikin tiedossa, niin olisiko työterveyshuollosta kuitenkaan mahdollisuutta ohjata suoraan liikuntaryhmään? HYTE-yhteistyöhön tarvitaan kaikkia toimijoita, jotta myös työikäiset ihmiset saisivat käyttöönsä kattavasti tarjolla olevia keinoja oman terveytensä edistämiseen.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros kokoaa yhteen tämän syksyn aikana alan toimijoita 18 paikkakunnalla ympäri maata. Tilaisuuksissa verkostoidutaan ja haetaan ratkaisuja maakunnan ja kuntien asukkaiden parhaaksi yhdessä kaikkien alueen HYTE-toimijoiden kanssa. Työterveyslaitos on mukana aluekierroksella. Oletko sinä mukana yhteistyössä?

Lisätiedot:

Kimmo Tarvainen, ylilääkäri, Työterveyslaitos

Lisää aiheesta:

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen aluekierros (alueuudistus.fi)

Työterveyshuolto sote- ja maakuntauudistuksessa (ttl.fi)